Električni automobili više nisu egzotika, dapače, na putu su da postanu standard budućnosti. Volvo je stoga predstavio novi punjač za svoje električne automobile...

Stvar izgleda apsolutno futuristički i doista je avangardno rješenje kada su u pitanju punjači za električne automobile. Ostavlja dojam giganstkog cvijeta, a zapravo je sklopivi, prenosivi šator izrađen od ugljičnih vlakana, plastike iznimno visoke gustoće i fleksibilnih solarnih ploča. Punjač je namijenjen Volvo V60 hibridnom automobilu, a službeno bi trebao biti predstavljen u rujnu.

Za punjenje automobila potrebno je 12 sati, a ovakav dizajn omogućuje „hvatanje sunca“ bez obzira na položaj „cvijeta punjača“, odnosno kut sunčevih zraka. Punjač je težak kao najobičniji prijenosni šator, a za sklapanje, najavljuju iz Volva, neće biti potrebno više od nekoliko minuta. Cijena još uvijek nije definirana, ali za klijentelu koja si može priuštiti užitak i ekskluzivnost hibrnidnog vozila to sigurno neće biti prepreka.

Volvo V60 Hybrid je inače prvi automobil s dualnim pogonom na dizel i električnu energiju. Karakteristike su mu impresivne, a posebno je „žestok“ kada je u pitanju kilometraža koju može odraditi s jednim „punjenjem“. Kombinirano, vožnjom „na struju“ i dizel, Volvo V60 može prevaliti gotovo tisuću kilometara! 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju