Warner Bros. filmovi dostupni na Facebooku

Warner Bros. Entertainment noćas je najavio kako će omogućiti najam i gledanje svojih filmova unutar Facebook Fan stranice.

Zimo Zimo Zimo | 08.03.2011. / 10:01

Warner Bros. filmovi dostupni na Facebooku

Warner Bros. Entertainment noćas je najavio kako će omogućiti najam i gledanje svojih filmova unutar svoje Facebook Fan stranice.

Nakon što su tradicionalne metode filmova počele padati, Hollywoodski studiji traže nove načine kako bi povisili svoje prihode.

Prvi od njih koji će isprobati novi način zarade jest Warner Bros. koji će nuditi potpuno novu distribuciju filmova i to unutar Facebooka. Od danas korisnici Facebooka uz pomoć Facebook Credits-a, moći će iznajmiti film 'The Dark Knight' putem službene fan stranice Warner Bros.-a.

Korisnici koji će likeati film Christophera Nolana moći će iznajmiti film za 30 Facebook kredita, što u protuvrijednosti iznosi 3$. Film će biti korisnicima dostupan 48h da ga pogledaju, te je trenutno dostupan samo za građane SAD-a.

'Facebook je postao dnevna destinacija stotinama milijuna ljudi diljem svijeta', istaknuo je Thomas Gewecke, predsjednik Warner Bros. digitalne distribucije. 'Omogućujući dostupnost našim filmovima putem Facebooka, prirodan je nastavak razvijanja naše digitalne distribucije. Ovaj način omogućuje korisnicima jednostavan i prikladan način kako bi gledali i uživali u našim filmovima kroz najveću društvenu mrežu.'

Korisnicima koji će gledati film omogućeno je da pauziraju film, gledaju ga u full-screenu, te nastave gledati gdje su stali nakon što se ponovo logiraju na Facebook. Moguće je i pisanje komentara, te interakcija sa prijateljima na mreži prilikom gledanja filma.

Iako je sve ovo test faza, zanimljivo je vidjeti u kojem će se smjeru razviti ovaj način gledanja filmova. Hoće li Facebook krediti postati valuta kojom ćemo kupovati online sadržaj? Hoće li stvarno Facebook postati novi web?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti