Xiaomi i Lamborghini udružili snage i napravili pravu malu električnu jurilicu

Kako ističu iz Xiaomija, go-kart je dizajniran posebno za utrke i driftanje, a na vozačima je da odaberu kojim stilom žele voziti - siguran, početnik, sport ili staza.

Martina Čizmić | 25.08.2020. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski elektronički div Xiaomi najpoznatiji je po svojim pametnim telefonima, nosivim i kućnim uređajima. No uskoro bi mogao postati poznat i po svojim električnim vozilima.

Naime, Xiaomi je udružio snage s talijanskim proizvođačem sportskih automobila Lamborghinijem kako bi stvorio električno vozilo o kojem mnogi mogu samo sanjati.

I dok bi mnogi pomislili da će to značiti kako Lamborghini radi električni sportski automobil za kinesko tržište, prevarili bi se. Radi se o električnom go-kart vozilu koje bi trebalo biti kombinacija Lamborghinijeva GoKarta i Xiaomijeva električnog skutera s dva kotača Ninebot. Tako se skuter može odvojiti i koristiti zasebno.

 

 

Ninebot GoKart Pro Lamborghini, kako se vozilo službeno zove, zadržava klasične Lamborghini elemente (prepoznatljivu žutu boju, sportski izgled, Lamborghinijevu tipografiju i logo), no dizajniran je sa Xiaomijevom tehnologijom "ispod oplate".

Kako ističu iz Xiaomija, go-kart je dizajniran posebno za utrke i driftanje, a na vozačima je da odaberu kojim stilom žele voziti - siguran, početnik, sport ili staza. Da bi ipak i na go-kart stazi osjetili "luksuz Lamborghinija", vozači će moći uživati u glazbi koja dolazi iz četiri ugrađena zvučnika, a koju će preko Bluetootha moći puštati s vlastitog pametnog telefona. Za one koji vole zvuk motora pobrinuli su se da dok voze električni go-kart, zvuče kao da voze Lamborghinijeve sportske automobile s motorima V8 ili V12.

Za sigurnost se brine konstrukcija od ojačanog čelika, a za brzinu snažna baterija od 432 W, koja omogućuje brzinu od 40 kilometara na sat. Prema Xiaomiju, go-kart može odvesti 62 kruga na stazi dugačkoj 400 metara s jednim punjenjem (oko 25 kilometara).

Ono što je dodatno zanimljivo je činjenica da se ovaj go-kart može složiti i tako stati u prosječan prtljažnik automobila.

Jedini je problem što će ovaj go-kart biti dostupan (barem zasad) samo u Kini, i to po cijeni od oko 1500 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti