Za desetak dana Kodak predstavlja novi smartphone

Iako još nema informacija o hardveru novog Kodakovog telefona, za očekivati je da će ova kompanija najveći naglasak staviti na kvalitetu kamere

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.10.2016. / 07:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na prošlogodišnjem najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu CES-u, Kodak je predstavio svoj prvi model pametnog telefona, a za 20. listopada planiraju predstavljanje drugog modela. To su iz ove kompanije 'slučajno' potvrdili objavom na Twitteru koju su ubrzo nakon toga izbrisali, a iako trenutno nema nikakvih informacija o novom telefonu ove kompanije, nadamo se kako će Kodak glavni naglasak staviti na kvalitetu fotografija – što je mnogim korisnicima i najvažnije prilikom kupovine novog telefona. Prošlogodišnji model ima 5 inčni ekran rezolucije 1280x720 piksela, radi na Mediatek MT6592 procesoru te ima samo 1GB RAM-a i 8GB memorije za pohranu podataka (proširiva do 32GB s memorijskim karticama), dok rezolucija kamera iznosi 13MP i omogućuje manualnu kontrolu nekih opcija i jednostavno uređivanje fotografija.

Ovaj uređaj pokreće Android te će najvjerojatnije i novi model kojeg će predstaviti za dvanaest dana raditi na Googleovom mobilnom operativnom sustavu. Ako Kodak ugradi odličnu kameru, prosječan hardver i ako cijena bude slična kao i na prošlogodišnjem modelu (280 eura bez potpisivanja ugovora), ovaj bi smartphone mogao biti zanimljiv mobilnim fotografima koji ne žele potrošiti previše novca na telefone s najboljim kamerama poput Samsungovih Galaxyja, LG-jevih top modela, HTC-ove desetke ili iPhonea, već žele solidan i cjenovno pristupačan telefon s kojim žele snimati kvalitetne fotografije. Fotografija koja je objavljena s datumom predstavljanja prikazuje rub telefona i, najvjerojatnije, posebnu tipku za snimanje fotografija s logom Kodaka, a za više informacije morat ćemo sačekati 20. listopada i službenu najavu ovog pametnog telefona.  

Izvor: Tech Crunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti