Nove loše informacije za Teslu – nakon problema s autopilotom pa zapaljenja baterije na Modelu S prošlog tjedna, jučer je Elon Musk poslao mail zaposlenicima o "zabrinjavajućim vijestima za kompaniju". Ovog puta ne radi se o novoj prometnoj nesreći ili bankrotu kompanije o kojem se dugo vremena priča, već o – sabotaži u tvornici.

Prema Muskovu mailu, riječ je o opsežnoj sabotaži kojom je nanesena šteta Teslinim operacijama, a koju je napravio Teslin zaposlenik koji nije dobio promaknuće. Kao osvetu što nije promaknut, promijenio je kod Teslina operativnog sustava koji se koristi u tvornici te se dokopao velikog broja iznimno osjetljivih podataka koje je predao nepoznatim osobama ili nekoj kompaniji.

Puni razmjeri štete još nisu poznati, no ono što je priznao zvuči prilično loše, napisao je Musk te napomenuo kako brojne organizacije žele propast Tesle – od ljudi s Wall Streeta do automobilskih i naftnih kompanija tako da će istraga pokazati je li ova sabotaža samo ispad nezadovoljstva jedne osobe ili je riječ o nečem puno većem i opasnijem te je pitanje je li ovaj zaposlenik imao pomagače.

Mail je poslan nakon što je u nedjelju izbio mali požar u tvornici za proizvodnju električnih automobila, zbog kojeg je proizvodnja zaustavljena na nekoliko sati – tada je Musk rekao kako je sretan što nitko nije ozlijeđen, a sve zaposlenike upozorio je da pripaze na sabotažu ili nemar.

Musk smatra kako "vanjske sile" upravo sada imaju najveću motivaciju napasti i zaustaviti Teslu jer tijekom sljedećih tjedana namjeravaju podići proizvodnju Modela 3 na pet tisuća automobila tjedno. Zbog toga je pozvao sve zaposlenike da, ako primijete nešto sumnjivo u tvornici, odmah upozore nadležne.

Upravo je proizvodnja Modela 3, smatraju na Reutersu, ključna za dugoročne planove ove kompanije te su zaposlenici Tesle do sada naišli na brojne probleme u njegovoj proizvodnji, no čini se kako je, uz puno zakašnjenja, Musk sada ipak blizu ranije zacrtanom cilju i proizvodnji pet tisuća automobila tjedno.

Izvor: Reuters

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju