Zamjenica ravnatelja Carneta poslala važno upozorenje: "Danas je bilo stabilno, ali nemojte ovo pokušavati!"

Svi učenici i učitelji službeno su spremni i krenuli s online nastavom. U pogonu je 43.000 virtualnih učionica i zbornica.

Srna Bijuk | 18.03.2020. / 20:28

Nekih tehničkih problema je bilo, ali ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kaže da je zadovoljna. No nisu zadovoljni učitelji - i dalje se pitaju zašto svi moraju fizički dolaziti u škole.

Mnogo se učenika, ali i učitelja žali da im sustav pada, veza puca, da im se teško uopće ulogirati i doći do ovih zadataka koje ste vidjeli u prilogu. Sustav je očito opterećen, a o cijelom tom tehničkom dijelu brigu vodi Carnet. Tim je povodom gošća Dnevnika Nove TV bila zamjenica ravnatelja Carneta Andrijana Prskalo Maček.

Učenici se žale da se ne mogu ulogirati, sustav pada, problem je to s kojim se nosi cijeli svijet, kazala je Prskalo Maček. Možete vidjeti i čuti da su i puno veći svjetski servisi u problemima, mi se pripremamo neko vrijeme za ovu situaciju i danas popodne sve je bilo stabilno. Imamo 400.000 korisnika koji su se logirali, dodala je.

Bitno je da se prate Carnetove preporuke, da se korisnici ne logiraju mimo vremena koje nije njihovo jer time dodatno preopterećuju sustav, objasnila je i dodala da je svima na raspolaganju korisnička služba koja, u krajnju ruku, telefonom kontaktira korisnika za kojega utvrdi da se višestruko nije uspio logirati

Na pitanje novinara što je s mailovima profesora koji, kako su se požalili, ne stižu, Prskalo Maček je odgovorila da se na tome radi te da će svi biti isporučeni.

Prskalo Maček još je jednom upozorila korisnike da se ne pokušavaju više puta logirati. Ako se opetovano unosi korisničko ime, onda se sustav dodatno opterećuje, onda to više nije 400.000 korisnika, nego se oni dupliciraju. Ako je lozinka ispravna, a ne uspiju se logirati, molimo ih za strpljenje i da zajedno dođemo do toga da svi prođu online učenje, dodala je.

Ako netko ne uspije, uvijek postoji druga opcija, navodi. Pozivamo učenike da prate YouTube kanale Škole za život, TV, postoje razni kanali za učenje i pozivamo učenike da ih sve iskoriste, istaknula je Prskalo Maček.

S obzirom na to da puno ljudi radi od kuće preko interneta te da su telekomunikacijske mreže vrlo opterećene, navodi da bi ipak trebalo biti sve u redu. Vrijeme će to pokazati, dodala je i istaknula da se svakodnevno vidi napredak u tome što se radi po pitanju online škole. Vidimo da smo svaki dan sve bolji u ovome što radimo. Hvala svima na kritikama i savjetima, vjerujemo da ćemo već sutra biti puno bolji na ovom polju, zaključila je Prskalo Maček.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti