Hrvatska tvrtka pomaže NATO-u u obrani od kibernetičkih napada: Ugovoren najveći međunarodni projekt KING ICT-a

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.10.2020. / 12:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

KING ICT potpisao je novi ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti. To je dosad najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, a dobiven je na međunarodnom natječaju RFQ-CO-15569-SIEM Infrastructure Refresh. Vrijednost osnovnog dijela ugovora je 7,8 milijuna eura.
Strogi kriteriji odabira implicirali su izradu profesionalne ponude kojom je dokazano traženo iskustvo, raspolaganje timom stručnjaka te znanje potrebno za izradu optimalnog dizajna i implementacije najsuvremenijih rješenja iz domene kibernetičke sigurnosti i IT infrastrukture.

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva. SIEM rješenje ključan je sustav pri obavljanju zadaća obrane od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO-u. Nakon prethodnog rada na NATO projektima, ovaj je projekt još jedan korak u nastavku širenja poslovanja KING ICT-a na zapadnoeuropska tržišta.

Stručnjaci u hrvatskim tvrtkama imaju veliko znanje i iskustvo koje se cijeni na međunarodnoj razini. Zahvalni smo svima koji su nam ukazali povjerenje i postali dio tima ovog projekta ustupajući resurse. Raduje nas što smo dio priče u kojoj smo to mogli demonstrirati i dobiti povjerenje za ovako važan posao. Ovaj projekt vidimo kao veliku priliku i na nama je odgovornost u daljnjem dokazivanju naših sposobnosti u isporukama rješenja i usluga u najzahtjevnijim okruženjima i prema najstrožim standardima. To će, nadamo se, otvoriti brojna vrata i drugim hrvatskim tvrtkama i stručnjacima., kažu iz KING ICT-a. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti