Musk se ne šali, doista će lansirati kriptovalutu na Mjesec, i to ne bilo koju

Tesla podržava bitcoin, no SpaceX podržava dogecoin, kriptovalutu koja je od običnog memea prerasla u trenutno kriptovalutu s najvećim rastom. A da tu ne bude kraj, Elon Musk je najavio da će je doslovce lansirati na Mjesec.

Branimir Vorša | 10.05.2021. / 10:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

SpaceX će na Mjesec lansirati satelit nazvan Doge-1 i koji će biti namijenjen skupljanju "lunarno-prostornih podataka", koristeći kamere i senzore. Satelit u Mjesečevu orbitu šalje tvrtka Geometric Energy Corporation (GEC), a u svemir bi se trebao vinuti raketom Falcon 9 u prvom kvartalu 2022. godine.

SpaceX će staviti pravi dogecoin doslovce na Mjesec, poručio je Musk još 1. travnja na Twitteru, no to tada nitko nije shvatio preozbiljno. Nešto više od mjesec dana kasnije Musk je opet putem Twittera obznanio da SpaceX na Mjesec šalje satelit DOGE-1.

SpaceX lansira satelit DOGE-1 na Mjesec iduće godine. Misija je plaćena u Dogeu. To je prva kriptovaluta u svemiru. To je prvi meme u svemiru. Na Mjeseeeeeeeccc!!, napisao je Musk.

Misija će, kao što je Musk i obznanio, biti plaćena u dogecoin kriptovaluti. Potpredsjednik SpaceX-a za komercijalnu prodaju Tom Ochinero tvrdi da partnerstvo SpaceX-a i tvrtke Geometric Energy Coorporation postavlja "temelj za međuplanetarnu trgovinu".

Izvršni direktor GEC-a ističe da je ta transakcija "učvrstila dogecoin kao obračunsku jedinicu za lunarni biznis u svemiru. U priopćenju te tvrtke ističe se da je dogecoin dovoljno sofisticiran da financira komercijalnu misiju na Mjesec u potpunosti te da će se koristiti za lunarni biznis između navedene dvije kompanije i ubuduće.

Elon Musk je najpoznatija osoba koja otvoreno podržava dogecoin kriptovalutu, a to je, na sebi svojstven način, učinio i gostujuću i emisiji Saturday Night Live. Ukratko rečeno, svaki put kad Musk nešto izusti o toj kriptovaluti, dogodi se njezin ogroman porast.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti