Snažan procesor i 6GB RAM-a: S ovim telefonom Huawei napada Apple i Samsung

Huawei P10 na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom ožujka ili travnja te bi mogao biti jedan od najvećih konkurenata iPhoneu i Galaxy S telefonima

Hina/G.K. | 11.01.2017. / 05:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema brojnim glasinama koje već mjesecima kruže internetom, ove godine najviše se na mobilnom tržištu očekuje od Applea koji deseti rođendan iPhonea planira proslaviti s tri nova modela, očekivanja su standardno velika i od Samsunga u kojem rade na novim modelima Galaxy S smartphonea, a velike planove ima i treća najveća kompanija na mobilnom tržištu – Huawei. Nakon brojnih pohvala za njihov prošlogodišnji model P9, ljubitelji ove kompanije vjeruju kako će 'desetka' biti još bolja i veliki konkurent Appleu, Samsungu i drugim kompanijama. Posljednje informacije govore kako će Huawei modele P10 i uređaj s većim ekranom P10 Plus predstaviti krajem ožujka ili početkom travnja i tek ćemo tada točno znati kakve će opcije imati ovi pametni telefoni.

Najmanje jedan model trebao bi imati zakrivljeni ekran poput Samsungovih Galaxy Edge modela (čak bi i ovogodišnji model iPhonea po prvi puta trebao imati zakrivljen ekran) pri čemu će P10 imati ekran dijagonale 5,2 inča, a model Plus navodno će imati 5,5 inčni ekran – rezolucija ekrana na oba telefona trebala bi iznositi 2,560x1,440 piksela. Ove Huaweijeve telefone pokretat će osmojezgreni Kirin 960 procesor i posljednja verzija Androida, imat će 6GB RAM-a, do 256GB memorije za pohranu podataka te, poput modela P9, dvostruku kameru rezolucije 16MP. Ostale opcije uključuju bateriju kapaciteta 3000 mAh i USB Type-C priključak, a neke glasine govore i o senzoru otiska prstiju integriranom u sam ekran.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti