5-inčni BlackBerry dolazi kasnije ove godine

BlackBerry trenutno na tržištu ima samo jedan uređaj, a to je BlackBerry Z10, no osim njega, već odavno je poznato da dolazi BlackBerry Q10 mobitel,

Zimo Zimo Gost post | 25.04.2013. / 14:28

5-inčni BlackBerry dolazi kasnije ove godine

BlackBerry trenutno na tržištu ima samo jedan uređaj, a to je BlackBerry Z10, no osim njega, već odavno je poznato da dolazi BlackBerry Q10 mobitel, ali sudeći prema glasinama to nije jedini uređaj na kojem tvrtka radi. Osim što tvrtka radi na prvoj velikoj nadogradnji svog BlackBerry 10 operacijskog sustava, glasine navode da su u pripremi još dva do tri nova mobitela.

Poput svih proizvođača, velika je mogućnost da će se BlackBerry uključiti u trku tzv. phablet uređaja. Prema Peter Miseku, analitičaru Jefferies & Co-a, "dijelovi koje tvrtka naručuje su značajno porasli od veljače," što jasno govori da su u tijeku pripreme za lansiranje novih uređaja.

Uz BlackBerry Z10 i Q10, BlackBerry radi na 5-inčnom mobitelu. Još se ne zna hoće li mobitel zamijeniti trenutni Z10 model ili će biti nešto slabijih specifikacija. Osim njega, u planu su još dva mobitela za srednji segment. Prvi bi trebao dolaziti s tipkovnicom kao što smo vidjeli na Q10 i trebao bi koštati oko $400, dok će drugi imati vrlo sličan dizajn Z10 mobitelu.

Ranije se već pričalo da kompanija planira proizvesti U10 i R10 uređaje. Tako se navodi da će U10 biti predstavljen pred kraj 2013., dok R10 dolazi početkom sljedeće godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti