Ako niste vratili svoj Note 7, Samsungova nadogradnja će limitirati kapacitet baterije

Korisnici koji zbog potencijalnog zapaljenja baterije nisu vratili svoj uređaj sada će imati nove probleme

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.12.2016. / 13:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

iako je Samsung svim korisnicima Galaxy Notea 7 sugerirao da svoje uređaje vrate, neki to nisu učinili. Razlozi su vrlo jednostavni i sasvim razumljivi, jer dio korisnika niti jednog trenutka nije primjetio znakove mogućeg "samozapaljenja i eksplozije", stoga su smatrali normalnim da uređaje ne vraćaju. I sada će upravo zbog toga imati probleme, jer Samsung za 15. prosinca planira nadogradnju koja će po drugi puta limitirati maksimalni kapacitet baterije u Samsung Galaxy Note 7 pametnim telefonima. 

Prva ovakva nadogradnja iz Samsunga je objavljena prošlog listopada, tada su sve baterije limitirane na 60% deklarativnog kapaciteta, kako bi se izbjegli nove incidentne situacije i korisnicima dalo prostora i vremena da vrate svoje uređaje. Sada slijedi nova runda smanjenja kapaciteta baterija u uređajima koji nisu vraćeni, tako da će od 15. prosinca njihov maksimalni kapacitet biti 30% od onoga koji je inicijalno isporučen. Nije objavljeno koliko je uređaja još ostalo na tržištu, kao niti hoće li korisnici koji ih još uvijek imaju dobiti još jednu šansu da ih zamijene. Ono što je sigurno je samo navedenih 30%, ali i taj je podatak dobar za sve vlasnike uređaja u Europi, na koje se ova nadogradnja odnosi.

U usporedbi s onim što će s nadogradnjom dobiti korisnici na području Sjeverne Amerike i ovo izgleda kao premija. Naime, 19. prosinca kreće nadogradnja za to područje, nakon čega neće biti moguće uopće upaliti uređaje kada im se baterija isprazni. Prema pisanju portala GSM Arena  nije poznato hoće li u bliskoj mogućnosti Samsung objaviti takvu nadogradnju koja će Galaxy Note 7 uređaje praktički učiniti neupotrebljivima pustiti u produkciju i za područje Europe. Jasno je kako Samsung ovim nadogradnjama želi u potpunosti, ako je to moguće, anulirati mogućnost novih zapaljenja, a ujedno i skinuti svaku potencijalnu odgovornost... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti