Amazon predstavio kućni dron: Dok vas nema doma, letjet će po kući, paziti jeste li ugasili peglu i zatvorili prozor

Amazon je jučer predstavio pregršt noviteta, a najzanimljivijim se čini kućni dron koji će se brinuti za sigurnost, ali i s kojim će se moći provjeriti jesu li prozori zatvoreni, a uređaji isključeni.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2020. / 09:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Je li vam se dosad dogodilo da ste se, nedugo nakon što ste izašli iz kuće, zapitali jeste li ugasili peglu ili štednjak, odnosno jeste li zatvorili prozor? Kada se takve stvari dogode, najčešće se morate vratiti doma i sve još jednom provjeriti ili možete provesti dan na poslu i nadati se da je ipak sve zatvoreno i ugašeno te da vas kad se vratite kući neće dočekati neugodna iznenađenja.

Amazon, tj. njihova kompanija Ring pobrinula se da se više nikada nećete morati vratiti kući jer sve što želite pregledati moći ćete napraviti s udaljenog mjesta, brzo i jednostavno. Njihov, kako su ga nazvali, najambiciozniji uređaj dosad jest kućni dron nazvan Always Home Cam  Smješten je u posebnom postolju, a kada ga vlasnici "pozovu" putem mobilni aplikacije, on će poletjeti po kući i pogledati sve što ih zanima. S obzirom na to da ima kameru, vlasnici kuće moći će pratiti njegovo kretanje i sve što snima s ekrana mobilnih uređaja.

Također, moguće ga je i programirati kako bi poletio u neko određeno doba dana, a odmah će reagirati ako se u stanu aktivira Ring alarm s upozorenjem na provalu - tada će poletjeti u tu prostoriju i obavijestiti vlasnika.

Iz Ringa kažu kako korisnici koji žele maksimalnu sigurnost svojih kuća moraju postavljati kamere u sve prostorije, a s Alway Home Camom jednostavno će riješiti taj problem jer će im biti dovoljan samo dron s kamerom. Što se tiče opasnosti za ukućane i kućne ljubimce, oni se ne bi trebali bojati elisa jer su one na dronu skrivene. Također, kada je na postolju, kamera je prekrivena pa neće moći snimati prostoriju u kojoj se nalazi, a kako prilikom leta dron "zuji", to bi trebala biti garancija da se neće iskorištavati za neko tajno snimanje po kući.

Kada se jednom pojavi na tržištu, njegova cijena trebala bi iznositi 250 dolara, no pitanje je kada će biti dostupan (plan je tijekom sljedeće godine) jer će, prije nego što bude pušten u prodaju u SAD-u, morati dobiti odobrenje Federalne komunikacijske komisije.

Brojni novi uređaji

Iako je dron svakako najzanimljiviji, Amazon je jučer predstavio brojne druge proizvode. Ring je tako najavio dvije nove sigurnosne kamere za automobile (Car Alarm i Car Cam), ali i Ring Car Connect, API putem kojeg će i drugi proizvođači automobila moći integrirati svoje kamere za vozila u platformu Ring.

Amazon je predstavio i nove pametne zvučnike - Echo Dot i Echo Dot sa satom koji sada dolaze sa sferičnim dizajnom i, u slučaju najskupljeg modela Echo, "premium zvukom". Zanimljiv novitet predstavili su i s pametnim ekranom Echo Show, koji sada prati svoje korisnike, odnosno ekran se okreće u smjeru korisnika. Kako to izgleda, pogledajte u priloženom videozapisu.

Bezosova kompanija jučer je uspjela zaokupiti pažnju i dijela gamera jer su napokon službeno predstavili svoj gamerski streaming servis Luna, s kojim će konkurirati servisima poput Googleove Stadije i Microsoftova xClouda. Servis će biti dostupan na računalima (uključujući i Macove), FireTV-u i iPhoneu i iPadu, dok naknadno stiže i podrška za Androidu. Amazon je predstavio i poseban kontroler za igranje na Luni.

Početna cijena servisa iznosit će 5,99 dolara mjesečno, a u isto vrijeme moći će se streamati na dva uređaja, uz rezoluciju do 1080p/60 fps, uz najavu iz Amazona da će servis u budućnosti podržavati i 4K.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti