Amazon po mnogočemu ima impresivne brojke svog poslovanja, pa tako niti njegov cloud nije iznimka, servis koji je pokrenut 2006. godine, a koji koriste sve velike kompanije, primjerice Dropbox. 

Ove godine, prihodi Amazonovog cloud servisa iznosit će pet milijardi dolara, odnosno čak 58 posto više nego prošle godine kada su prihodi iznosili 3.1 milijardu. U istraživanju koje je proveo Pacific Crest ističe se kako će prihodi i dalje rasti, te doseći čak 6.7 milijardi dolara u sljedećoj godini, što pokazuje nevjerojatno brz rast ovog servisa. 

Činjenica jest da je rast Amazonovog clouda nevjerojatan, pogotovo kada se ga usporedi s ostalim gigantima. Naime, poslovanje AWS-a nakon milijardu dolara prihoda raslo je brže nego što je to bio slučaj kod Microsofta, Oraclea ili Salesforcea, što možete vidjeti u grafu ispod. 

Amazonov cloud je najbrže rastući biznis u povijesti softvera

Sa 1.25 milijardi dolara tromjesečnih prihoda, Amazon je postao četvrta najveća server kompanija, prateći tako Dell, IBM i Hewlett-Packard koji su prodali oko 2 milijarde, 2.2 milijarde i 2.9 milijardi vrijednog hardvera za server po kvartalu. 

U vrijeme dok ove kompanije moraju uvjeriti svoje klijente da kupuju njihov hardver, postaje sve teže boriti se s Amazonom koji nudi pristup vrlo kvalitetnim serverima klikom na mišu.

Izvor BusinessWeek

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju