Wibe Wagemans, šef marketinga u Rovio-u, istaknuo je na konferenciji MobileBeat kako im je sljedeći cilj dosegnuti milijardu preuzimanja Angry Birds igre.

Wagemans, inače bivši direktor Microsoft Binga, istaknuo je kako se Angry Birds nalazi, osim na iOS i Android platformi i na Windows Phone 7, a već su u opticaju i verzija za MeeGo i Symbian platformu.

Iako je tek nedavno prešla 250 milijuna preuzimanja, kompanije je zadala sljedeći cilj a to je doći do brojke od milijardu preuzimanje njihove najpopularnije igre Angry Birds.

Također, iznenađenje za sve pristupne na konferenciji pripremio je Wagemans, koji je istaknuo kako kompanija traži ulagačkog novca, što je začudilo mnoge pa i same investitore koji su bili prisutni.

Kompanija Rovio u ožujku je ove godine primila investiciju od 42 milijuna dolara, a prema riječima Rich Wonga, ista čak niti nije trebala novac.

Osim što zarađuje na igri, Rovio uredno puni svoju blagajnu i raznim plišanim igračkama i ostalim proizvodima, a u izradi je čak i prva knjiga. Također, Wagemans ističe kako je kompanija treći najkopiraniji brand u Kini, odmah poslije Hello Kitty.

Dakle, slijedi vrlo zanimljivo razdoblje za finsku kompaniju Rovio.

Via AllThingsD

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju