Aplikacija koja pretvara pametni telefon u POS uređaj

Može li jedna aplikacija zamijeniti cijeli POS aparat? Čini se da može.

Martina Čizmić | 10.01.2022. / 16:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Većina banaka diljem svijeta već uvelike koristi prednosti NFC tehnologije i ugrađuje ju u bankovne kartice koje izdaju ne bi li korisnicima omogućili beskontaktno plaćanje. No, do sad je za takvo plaćanje bilo potrebno prisloniti karticu na POS uređaj. 

Tvrtk Worldline osmislila je pak aplikaciju koja pametni telefon pretvara u POS uređaj. Potrebno je imati Android uređaj novije generacije (8.0 ili noviji), pristup internetu, omogućen NFC čitač na uređaju i instalirati aplikaciju SoftPOS. Nakon toga pametni telefon se ponaša kao bilo koji POS uređaj, čak i u trenutku kad je autorizaciju kupovine potrebno odraditi pomoću PIN-a. 

Sigurnost prihvaćanja kartica i transakcija potvrđena je i certificirana od Mastercarda i Visa. Kako ističu u Worldlineu, ti certifikati garantiraju visoku sigurnost pri svakoj transakciji, a svim korisnicima dostupna je i relevantna korisnička podrška.

Kako ističu, ovo je rješenje savršeno za mala poduzeća (upravo zbog svoje jednostavnosti instalacije na mobitel i tablet), ali i sve one koji su stalno u pokretu (poput dostavljača), kao i za velika poduzeća koji provode plaćanja preko sustava Android (kao što su primjerice željeznica u Poljskoj ili poštanska služba u Španjolskoj). 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti