Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Mora se priznati kako Apple radi doista dobar posao sa nadogradnjama svog mobilnog operativnog sustava, pa iako posljednju verziju dosta često nadograđuje, korisnici su je očigledno odlično prihvatili...

Naime, Appleov iOS 7 prema posljednjim informacijama iz Cupertina koristi čak 85% uređaja na iOS-u, što je nema sumnje izvanredan postotak, ako se zna da još uvijek postoji dobar dio „starijih“ uređaja, pogotovo ako govorimo o iPhoneu. U ovu statistitiku uvrštena je i posljednja verzija iOS 7.1, za koju pak ne postoje pojedinačne brojke o tome koliki je njezin udio na tržištu Appleovog mobilnog operativnog sustava.

Prema podacima sa Apple App Storea iOS 7 je zabilježio rast u odnosu na prvu objavu, koju je Apple plasirao u javnost 1. prosinca i prema kojoj je ova verzija držala 74% tržišta. Tada je iOS 6 bio na 22 posto, dok je u ožujku pao na 12%, što je još jedan dokaz nadogradnje brojnih uređaja na posljednju stabilnu verziju. Jedan od razloga ovako dobre statistike za iOS 7 je svakako činjenica da se Apple potrudio ovu verziju prilagoditi i, primjerice, iPhone 4 uređajima, koji rade više nego solidno i stabilno, a na kraju spomenimo da ranije verzije iOS koristi sam 3% korisnika Appleovih uređaja. 

Apple iOS 7 trenutačno je instaliran na 85% korisničkih uređaja

Izvor: TNW

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju