Apple izdao sigurnosnu nadogradnju, verzija iOS 7.0.2 dostupna za preuzimanje

Nije trebalo previše čekati na prvi sigurnosni propust u novom iOS7, ali dobra je vijest stigla iz Applea, koji je promptno reagirao i 'zakrpao' rupu koja je bila prisutna...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 26.09.2013. / 19:55

Apple izdao sigurnosnu nadogradnju, verzija iOS 7.0.2 dostupna za preuzimanje

Nije trebalo previše čekati na prvi sigurnosni propust u novom iOS7, ali dobra je vijest stigla iz Applea, koji je promptno reagirao i "zakrpao" rupu koja je bila prisutna...

Radilo se o mogućnosti da nepozvani uljezi, koji bi se dokopali vašeg iPhonea ili iPada mogu zaobići "lockscreen" i bez unosa zaporke dobiju pristup nekim funkcijama uređaja, kao što su kamera i galerija fotografija. O kakvom se propustu radilo, možete pogledati u videu.

Uglavnom, Apple nije čekao i stigla je malena, ali vrlo vrijedna nadogradnja pod nazivom iOS 7.0.2. Ne radi se o ničem spektakularnom, ali to se u ovakvoj situaciji i ne očekuje, bez obzira što su iz Applea, kada je potvrđena sigurnosna "rupa" tvrdili kako ona ne može utjecati na bili koju drugu funkciju osim onih vezanih uz fotografije.

U svakom slučaju, svima koji već imaju instaliran iOS 7 preporuča se da instaliraju nadogradnju, kako bi izbjegli potencijalne probleme. U ovoj nadogradnji vraćena je i grčka tipkovnica kao opcija za unos zaporke, ali sumnjamo da će vas to previše zanimati, jer naglasak je na sigurnosti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti