Nije trebalo previše čekati na prvi sigurnosni propust u novom iOS7, ali dobra je vijest stigla iz Applea, koji je promptno reagirao i "zakrpao" rupu koja je bila prisutna...

Radilo se o mogućnosti da nepozvani uljezi, koji bi se dokopali vašeg iPhonea ili iPada mogu zaobići "lockscreen" i bez unosa zaporke dobiju pristup nekim funkcijama uređaja, kao što su kamera i galerija fotografija. O kakvom se propustu radilo, možete pogledati u videu.

Uglavnom, Apple nije čekao i stigla je malena, ali vrlo vrijedna nadogradnja pod nazivom iOS 7.0.2. Ne radi se o ničem spektakularnom, ali to se u ovakvoj situaciji i ne očekuje, bez obzira što su iz Applea, kada je potvrđena sigurnosna "rupa" tvrdili kako ona ne može utjecati na bili koju drugu funkciju osim onih vezanih uz fotografije.

U svakom slučaju, svima koji već imaju instaliran iOS 7 preporuča se da instaliraju nadogradnju, kako bi izbjegli potencijalne probleme. U ovoj nadogradnji vraćena je i grčka tipkovnica kao opcija za unos zaporke, ali sumnjamo da će vas to previše zanimati, jer naglasak je na sigurnosti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju