Apple predstavio iPhone 4S, telefon s kojim možete razgovarati

Unatoč mnogim pretpostavkama kako će Apple objaviti iPhone 5, do toga očito nije došlo.

Zimo Zimo Zimo | 04.10.2011. / 20:07

Apple predstavio iPhone 4S, telefon s kojim možete razgovarati

Unatoč mnogim pretpostavkama kako će Apple objaviti iPhone 5, do toga očito nije došlo.

Apple je objavio novi iPhone 4S koji će na sebi nositi A5 čip o kojem se mnogo pričalo.

Telefon je dvostruko brži neko prijašnji model odnosno iPhone 4, ima dual-core grafičku za koju tvrde da je do sedam puta brža od prijašnje.

Što se tiče baterije, Phil Schiller istaknuo je kako ona možet trajati do 8h služeći se 3G-om, šest sati surfajući webom, devet sati za korištenje preko WiFi-a, te 10 sati gledanja videa i 40 sati slušanja glazbe.

Predstavljena je i nova tehnologija WiFi-a koja omogućuje brzinu downloada dvostruko brže nego kod iPhonea 4, odnosno 14.4Mbps, dok je kod starije verzije to bio slučaj 7.2Mbps.

Na novom iPhoneu nalazi se kamera sa senzorom od 8 megapiksela odnosno 3264 x 2448, nova tehnologija za izoštravanje slike.

Video snimanje također je dobilo nova unaprjeđenje pa se će se tako sa novim iPhoneom moći snimati uz 1080p HD, video stabilizaciju i još mnogo toga.

AirPlay Mirroring omogućuje vam da vaše igre sa malog ekrana iPhonea možete prenijeti na veliki ekran vaše televizije. Možete to učiniti putem kabla ili bez njega.

Novi iPhone također je dobio i dugoočekivanu značajku prepoznavanja govora koju je ugradio kupivši kompaniju Siri koja se bavila upravo time. Upravljanje govorom funkcionira na način da pitate telefon recimo kakvo će vrijeme danas biti, a sam telefon prepoznaje vaš govor, pretražuje bazu podataka na internetu i vraća vam odgovor na zaslonu iPhonea.

Drugi primjer je recimo da dobijete poruku kada je vaš mobitel u džepu. Pritiskom na gumb i glasovnom naredbom 'Pročitaj mi poruku' iPhone će prepoznati naredbu i pročitati ju. Nakon toga možete pitati vaš telefon informaciju kao što je 'Imam li zakazan koji sastanak', pa tako ukoliko nemate ništa zakazano u vašem kalendaru odgovara negativnim odgovorom nakon čega možete odlučiti želite li odgovoriti na poruku koju ste maloprije dobili.

Za sada Siri funkcionira samo za Engleski jezik (SAD, Velika Britanija i Australija), Njemački i Francuski a iz Applea kažu kako uskoro stiže i podrška za druge jezike. Također Siri postaje sve bolji kako 'upoznaje' vaš glas.

Cijene su navedene ispod za dvogodišnji ugovor, a iPhone 4S stiže već 14. listpada. Nama najbliže? 28. listopad Slovenija ili Austrija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti