Ljubitelji Applea puno su očekivali od prvog pametnog sata ove kompanije jer je ovo bio prvi potpuno novi proizvod razvijen nakon smrti Stevea Jobsa. No, velika očekivanja na kraju su se pretvorila u blago razočaranje jer Apple Watch nikoga nije oduševio, a iako je njegov nasljednik predstavljen nedavno puno bolji uređaj, i dalje nije riječ o gadgetu za kojim će korisnici 'poludjeti'. Prema informacijama tehnoloških medija, u Cookovoj kompaniji trenutno razmišljaju o razvoju još jednog novog gadgeta – pametnih naočala za proširenu stvarnost na kojima će se korisnicima prikazivati najvažnije informacije s iPhonea.

eč je o sličnim naočalama kakve je Google predstavio prije nekoliko godina i od čijeg je razvoja (privremeno) odustao, komentirali su na stranici BGR. Prema tim informacijama, pametne naočale trenutno su u početnoj fazi razvoja i ova je kompanija do sada naručila male količine ekrana koje će Apple testirati tijekom sljedećih mjeseci te će na temelju rezultata testiranja donijeti odluku o nastavku razvoja ili od odustajanja od projekta. Također, na Bloombergu upozoravaju kako za godinu-dvije čipovi, baterije i ostale komponente vjerojatno još neće biti dovoljno mali i snažni za ugrađivanje u tanke naočale.

Tim Cook do sada je više puta govorio kako im je proširena stvarnost zanimljiva, što su potvrdili preuzimanjem nekoliko kompanija koje razvijaju ovu tehnologiju – još 2013. preuzeli su PrimeSense, dok su u posljednje dvije godine preuzeli kompanije Metaio i FlyBy Medic. O Appleovim planovima na području proširene stvarnosti nedavno je govorio i jedan od najpoznatijih analitičara koji godinama prati Apple Ming-Chi Kuo te je i on rekao kako će ova kompanija tijekom sljedeće godine ili dvije predstaviti uređaj koji će podržavati proširenu stvarnost. Na Business Insideru, pozivajući se na neimenovanu osobu 'upoznatu sa situacijom' potvrdili su Appleov interes za ovom proširenom stvarnošću te kažu kako će prvi korak Cooka i ekipe biti integracija ove tehnologije s kamerom na iPhoneu. Iako je konačni cilj Applea, ali i drugih kompanija poput Facebooka, Snapchata i Googlea razvoj pametnih naočala s podrškom za AR, prvi korak ka tom cilju bit će integracija ove tehnologije s pametnim telefonima i njihovim kamerama.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju