Apple u utorak predstavlja nove modele iPhonea, a već znamo njihove specifikacije, cijene i datum početka prodaje

Nove glasine koje su se na mreži pojavile ovaj tjedan potvrdile su manje-više sve o čemu se dosad pričalo o novim modelima iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.10.2020. / 09:33

iPhone 11 (Foto: AFP)

Još malo i čekanju je kraj! Nakon što su u rujnu održali (virtualnu) konferenciju na kojoj su predstavili nove satove i tablete, ali ne i telefone, sljedeći tjedan Apple će napokon prikazati i toliko spominjanu novu generaciju iPhonea. Nekih iznenađenja oko uređaja koje će predstaviti ne bi trebalo biti jer su dosad objavljene brojne glasine oko iPhonea 12, kao i ostalih uređaja koje će predstaviti.

Slika nije dostupna Apple službeno objavio kada će predstaviti nove modele iPhonea i jasno dao do znanja što možemo očekivati

Kako smo već pisali, očekuju se 4 modela koja će imati OLED ekrane i podršku za 5G. iPhone 12 mini imat će 5,4 inčni ekran, dvije kamere (klasičnu i ultraširoku) te će se prodavati u verzijama od 64, 128 i 256 GB memorije, uz početnu cijenu od 699 dolara. Iako će biti predstavljen za nekoliko dana, moći će ga se naručiti 6. ili 7. studenog, dok će se na tržištu pojaviti 13. ili 14. studenog.

iPhone 12 imat će isti hardver i kamere, ali veći ekran (6.1-inčni) te, naravno, veću cijenu - od 799 dolara, a istu dijagonalu ekranu imat će i iPhone 12 Pro, samo što će taj model imati i telefoto kameru te neke dodatne napredne opcije poput lidara. Osnovni model iPhone 12 Pro (trebao bi imati 128 GB memorije) prodavat će se po 999 dolara, a oba ova modela moći će se prednaručiti 16. ili 17. listopada, dok bi se u prodaji trebala pojaviti 23. ili 24. listopada, dakle negdje za 2 tjedna.

Najveći Appleov telefon iPhone 12 Pro Max imat će 6,7-inčni ekran, 3 kamere i lidar, a njegova početna cijena iznosit će 1099 dolara. Na tržištu bi se trebao pojaviti sljedećeg mjeseca - moći će se prednaručiti od 13. ili 14. studenog, dok se početak prodaje očekuje 20. ili 21. studenog.

iPhone (Foto: AFP) Objavljeni detalji o najjeftinijem iPhoneu 12, koji će Apple predstaviti početkom listopada

Pored telefona, Apple bi trebao predstaviti manji jeftiniji pametni zvučnik HomePod mini (cijena bi trebala iznositi 99 dolara) te bežični punjač MagSafe koji bi trebao raditi s novom zaštitnom maskom za iPhone koja će koristiti magnete kako bi se telefon stavio u ispravan položaj za punjenje. U posljednje vrijeme sve je više glasina i oko Appleovih slušalica, no nije poznato hoće li ih Cook i ekipa predstaviti sutra ili na nekom drugom eventu.

Appleova konferencija najavljena je 13. listopada u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti