Australija u školstvu zamijenila povijest i zemljopis programiranjem

Australski ministar prosvjete Christopher Pyne objavio je kako će programiranje zamijeniti zemljopis i povijest u novom kurikulumu digitalnih tehnologija.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.09.2015. / 08:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Australija puno napora ulaže kako bi se mladež fokusirala na programiranje i znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku (skraćeno STEM) i to od nižih razreda osnovne škole, jer upravo to stvara nove poslove i ekonomiju budućnosti.

Australska vlada uložila je 12 milijuna dolara u četiri različite STEM inicijative. “Visoko kvalitetna STEm edukacija je vrlo važna za australsku produktivnost i dobrobit ekonomije, kako za sada tako i za budućnost.” navodi Pyne. “Vraćamo fokus na STEM subjekt u školstvu i radimo sve što je u našoj moći da učiteljima dajemo upute o STEM-u tijekom njihovog inicijalnog treninga.”

S druge strane, opozicija nije impresionirana, pa tako Tony Abbott kaže. “Ministar želi djecu zaposliti već s 11 godina?”.

Sve u svemu, ovo je velik okret u obrazovnom sektoru Australije, i činjenica je da će upravo takvih poslovi biti unosni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti