Startit.rs, specijalizovani web sajt za startup preduzetništvo, objavio je tekst o startup-u Belgrade Genie koji je nedavno predstavljen i na zagrebačkom Mini Seedcamp-u.

Reč je o Android aplikaciji koja korisnicima omogućava pregled najatraktivnijih sadržaja glavnog grada Srbije, a poslovni model po kojem funkcioniše ovaj startup uključuje i profit od naplate listiranja hotelima i restoranima.

Ovaj interaktivni audio vodič pored provođenja turista kroz znamenitosti grada, korisnicima nudi i preglede hotela, restorana, mesta za šoping i zabavu, piše Startit.rs.

Posebna pogodnost Belgrade Genie je i mogućnost korišćenja svih mogućnosti aplikacije i dok ste offline, bez potrebe za korišćenjem često preskupih roaming usluga.

U poslednjih nekoliko meseci se pojavilo nekoliko interesantnih mobilnih aplikacija namenjenih turistima koji žele da imaju pregled grada Beograda na svom dlanu. Tu je aplikacija koja je nagrađena na renomiranom E-Trgovina događaju koji se svake godine održava na Paliću, a reč je o proizvodu Digitala, Pakoma i SCB i aplikaciji za Kongresni biro Srbije.

Takođe, aplikacija koja se pojavila u proteklih par meseci je i Belgrade City Guide koju su zajedničkom saradnjom lansirali Turistička organizacija Beograda i Tehnikom Computers.

Belgrade City Guide Android aplikacija je namenjena pre svega stranim i domaćim turistima, gostima Beograda, ali i svakome ko želi da se bliže upozna sa lepotama i znamenitostima grada, kao i mestima za izlazak ili odmor. Svi sadržaji su unapred integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korišćenje neće biti potrebna aktivna internet konekcija.

City Guide aplikacija je dostupna i u iOS verziji.