BlackBerry se u potpunosti okreće Androidu

Iz BlackBerryja su najavili kako će ove godine najvjerojatnije predstaviti dva nova proizvoda, a oba će raditi na Googleovom Androidu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.01.2016. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada su u prošlom desetljeću dvije tada najpopularnije mobilne kompanije, Nokia i BlackBerry, upale u velike probleme, većina tehnoloških analitičara smatrala je kako se rješenje za njihov spas nalazi u razvoju kvalitetnih telefona s ekranima osjetljivim na dodir, ali i u prelasku na Googleov mobilni operativni sustav. Kao što je poznato, obje kompanije na početku su odbacile Android te su nastavile s razvojem vlastitih operativnih sustava, da bi se Nokia na kraju odlučila za dogovor s Microsoftom i korištenje mobilnih Windowsa, a svi znamo kako je to završilo za nekoć najveću mobilnu kompaniju na svijetu. Na kraju je, godinama prekasno, Nokia ipak predstavila svoje prve Androide, dok je BlackBerry prošle godine također predstavio smartphone kojeg pokreće Googleov mobilni OS – BlackBerry Priv.

Izvršni direktor ove kanadske kompanije John Chen na CES sajmu rekao je kako planovi BlackBerryja za ovu godinu uključuju predstavljanje jednog ili dva nova proizvoda, a oba modela pokretat će upravo Android. Chen nije dao neke dodatne informacije o samim telefonima, niti o tome kada možemo očekivati njihovo predstavljanje. Što se njihovog prvog Androida tiče, izvršni direktor BB-a rekao je kako do sada mogu biti zadovoljni prodajom te da je 'oprezno optimističan' oko daljnje prodaje ovog telefona koji će se tijekom sljedećih nekoliko kvartala pojaviti u prodaji na 31 svjetskom tržištu. Ove informacije ne znače da je BlackBerry prekrižio vlastiti operativni sustav BlackBerry 10, već se u ovoj kompaniji nadaju kako će s modelom Priv i budućim Androidima poboljšati popularnost branda te bi nakon toga mogli razmišljati o telefonima koji će raditi na njihovom OS-u, no trenutno je ipak prerano govoriti o takvim planovima.

Inače, Chen je ranije govorio kako bi upravo 2016. godina mogla biti ključna za ovu kompaniju te, ako i u ovoj godini nastave gubiti novac, postoji mogućnost prodaje BlackBerryja.  

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti