Brutalna cijena: Za kupovinu novog iPhonea bit će potrebno dignuti kredit

Novi iPhone imat će OLED ekran, bežično punjenje i druge napredne tehnologije, no navodno će njegova cijena iznositi više od tisuću dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.02.2017. / 08:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je ostalo još više od pola godine do predstavljanja novih modela iPhonea, već sada 'znamo' puno informacija o ovim modelima. Ako su glasine koje kruže internetom istinite, Tim Cook bi u rujnu trebao predstaviti nasljednike dosadašnjih modela koji će imati bolje i naprednije opcije u odnosu na iPhone 7/7 Plus i još jedan model, najjači iPhone ikada koji bi trebao donijeti brojne nove opcije.

Od ovog modela tako očekujemo OLED ekran koji bi trebao prekrivati većinu prednjeg dijela telefona (dijagonala ekrana navodno će iznositi 5,8 inča, ali dimenzije samog telefona ne bi trebale biti veće od iPhonea 7 Plus), imat će integriranu Home tipku u ekran, dvostruku kameru, mogućnost bežičnog punjenja i kućište od nehrđajućeg čelika. Sve navedene opcije sigurno će oduševiti ljubitelje iPhonea, no čini se kako bi dio ljudi koji namjerava kupiti ovaj uređaj trebao dignuti kredit jer će ovo biti i najskuplji iPhone do sada. OLED ekran, bežično punjenje i poboljšano kućište koje bi trebalo spriječiti/smanjiti zagrijavanje telefona zbog bežičnog punjenja sigurno će utjecati na cijenu ovog modela iPhonea koja bi mogla biti veća i od tisuću dolara, upozoravaju brojni tehnološki mediji.

Naravno, uz potpisivanje ugovora s mobilnim operaterima ta će (početna) cijena biti manja, no i uz dvogodišnju ugovornu obvezu njegova će cijena biti velika. Što se ostala dva modela iPhonea tiče, oni bi trebali imati klasične ekrane kao i dosadašnji modeli, a vjerojatno neće imati niti mogućnost bežičnog punjenja niti Home tipku, odnosno Touch ID senzor integriran u ekran.

Kao i uvijek do sada, riječ je o glasinama, a ne službenim informacijama iz Applea, no ako je početna cijena iPhonea 7 Plus 769 dolara, sigurno je kako će novi iPhone s OLED ekranom biti (dosta) skuplji.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti