Zagrebački inovacijski centar ZICER ove će godine ugostiti CASSINI Space Tech Hackathon, koji će se održati od 24. do 26. ožujka 2023. godine na temu"Sigurnost putem svemirskih tehnologija".

Kako ističu u ZICER-u, CASSINI hackathoni izvrsna su prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima i timovima/startupima u vrlo ranim fazama. Dio su inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije.

Takvi hackatoni održavaju se istovremeno u 10 europskih zemalja -  Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. 

Kroz hackathon sudionicima će se pružiti sve što je potrebno kako bi se formirali odlični timovi. To obuhvaća predavanja i mentorstva o pristupu svemirskim podacima te prepoznavanju potreba korisnika kao i sve ostale informacije potrebne za početak rada na digitalnim rješenjima. Ujedno, pojedince i timove čeka rad u proaktivnom i kreativnom prostoru ZICER-a, vodećeg hrvatskog startup huba. Hackathon je natjecateljskog karaktera. Najbolje rangirani tim očekuje 5.000 eura, drugoplasirani tim 1.000 eura i poklon-paket sponzora, a trećeplasirani tim poklon-paket sponzora. Posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona za najbolji odabrani tim je šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu

Pobjeda na nacionalnim hackathonima najboljim timovima otvara novi izazov – pitchanje u ukupnom finalu gdje će tri najbolja tima iz deset spomenutih europskih zemalja osvojiti atraktivne nagrade. Ove nagrade, između ostalih, uključuju i šest mjeseci mentorstva najboljih space tech stručnjaka u Europi.

 

 

 

Svi koji žele sudjelovati, trebaju se prijaviti na službenim stranicama, a u ZICER-u će im tijekom ožujka održati pripremne događaje koji obuhvaćaju govore uglednih gostiju, seminar o koracima koji vode do inovacija i zanimljive razgovore sa stručnjacima. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju