Crnogorka povukla povijesni potez: Kravu platila bitcoinom i nazvala ju Bitkoinka

Dogovorili smo se da ovu transakciju odradimo kroz bitcoin i na taj način otvorimo jedno novo polje crnogorske poljoprivrede, objasnio je posrednik u ovoj trgovini.

Hina | 10.03.2021. / 13:40

Krava (Foto: Getty Images)

Krava zvučnog imena Bitkoinka od prošlog je tjedna u vlasništvu Anđele Bojić, prve poljoprivrednice u toj zemlji koja je za nabavu stočnog fonda upotrijebila kriptovalutu bitcoin.

Anđela je kravu platila 0,03 bitcoina, što je oko 1350 eura, a za crnogorske medije objasnila je da razlozi za takav potez leže u spoju poljoprivrede i suvremenih tehnologija.

Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu kroz obiteljsku proizvodnju, smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije. Nadam se da će se poljoprivrednici ugledati i početi koristiti neke suvremene metode u poljoprivredi, u ovom slučaju koristiti ovakav način plaćanja, priopćila je Bojić, voditeljica obiteljskog gospodarstva iz središnjeg dijela Crne Gore.

Osnivač specijaliziranog internetskog portala seljak.me Marko Maraš posredovao je u toj trgovini povezujući kupca i prodavatelja. Kaže da je cilj transakcije bio ukazati na spoj inovacije i poljoprivrede.

Dogovorili smo se da ovu transakciju odradimo kroz bitcoin i na taj način otvorimo jedno novo polje crnogorske poljoprivrede. Ovo je sigurno prva krava u regiji koja je kupljena kriptovalutama, a koliko raspolažemo s informacijama, može biti i šire, rekao je Maraš.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti