Crv napao na tisuće Tumlbr blogova postavljajući neprimjerene sadržaje

Poznata blogerska platforma, Tumblr, našla se pod hakerskim udarima u noći s ponedjeljka na utorak.

Zimo Zimo Mario Breljak | 04.12.2012. / 10:41

Crv napao na tisuće Tumlbr blogova postavljajući neprimjerene sadržaje

Poznata blogerska platforma, Tumblr, našla se pod hakerskim  udarima u noći s ponedjeljka na utorak. Napad kojeg iz Tumblra opisuju kao crv koji ulazi u profile i počinje postavljati spam sadržaje zarazio je na tisuće profila.

Poznate stranice koje su se našle pod napadom su The Verge i CNET kojima su postavljene poruke neprimjerenih sadržaja poput GNAA video spota. Korisnici su upozoreni da ako vide ovu poruku pokušaju izbjegavati dolazak na stranice bloga. GNAA skraćenica je za Gay N**** Association of America koja se bori protiv blogerskih internetskih stranica. Također, iz udruge su upozoravali Tumblr na njihovu ranjivosti, ali to očito nije bila dovoljna opomena i odlučili su se na drastičan napad.

Ako vidite sadržaj koji je označen kao opasan, molimo vas da se odjavite iz Tumblra sa svih web preglednika koji možda koriste Tumblr. Naši inženjeri rade na rješavanju problema“ , izjavio je jedan od glasnogovornika Tumblra.

U ranim jutarnjim satima, došla je i obavijest od strane Tumblra putem Twittera gdje su izjavili da je problem uspješno riješen i Tumblr zajednica može bezbrižno nastaviti sa svojim blog postovima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti