Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Europe Awards 2019.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, dobitnik je prestižne nagrade CEO Today Magazine Europe Awards za 2019. u Hrvatskoj za izuzetan doprinos u predstavljanju Privredne banke Zagreb.

I.D. | 24.05.2019. / 17:31

Svake godine, časopis CEO Today prepoznaje i odaje počast najuglednijim tvrtkama i njihovim izvršnim rukovoditeljima C razine (C-level executives označava rukovoditelje najviše razine u tvrtki) u današnjem poslovnom svijetu. Nagrada CEO Today Europe Awards obilježava uspjeh, inovaciju i stratešku viziju glavnih izvrših direktora (CEO) u brojnim sektorima i industrijama diljem Europe (IT sektor, telekomunikacije, farmaceutska industrija, bankarstvo i financije, energetika, mobilne tehnologije i komunikacije, usluge prijevoza itd). Nagrada CEO Today Europe identificira najuspješnije, inovativne i usmjerene prema budućnosti lidere kompanija.

Povodom objave CEO Today Magazine Europe Awards 2019. pojedinačnim dobitnicima i predstavnicima tvrtki, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a je izjavio: „Iznimno sam ponosan na ovu zaista posebnu nagradu koja je povijesni i trajni zapis priznanja i uspjeha cijelog našeg tima PBZ Grupe. Jedno od mojih osnovnih uvjerenja, koje se potvrdilo tijekom moje dugogodišnje menadžerske prakse, jest da pravu razliku čine ljudi. Ponosan sam na naš tim i ovom prilikom želim zahvaliti na doprinosu svim našim zaposlenicima ali također i našim klijentima zbog kojih stalno nastojimo biti još bolji i osigurati im cijeli spektar financijskih usluga na najvišoj svjetskoj razini".

CEO Today Europe Awards istraživački tim prepoznao je niz postignuća g. Lucića i PBZ-a u posljednjih 12 mjeseci. Istraživački tim se rukovodi stajalištima brojnih dionika, uključujući investitore, analitičare, zaposlenike i medijske profesionalce širom svijeta kako bi izradili godišnje nagrade CEO Today Europe Awards. Rezultate ankete koriste kao smjernice u razmatranju i objavljivanje najboljih praksi upravljanja i kritičnih čimbenika uspješnosti. Istraživači CEO Today određuju podobnost CEO-a na temelju postignuća koja mogu biti rast prihoda i / ili dobiti, uspješan preokret, dobra ostvarenja u teškim i složenim vremenima za gospodarstvo i industriju, širenje na nova tržišta, vodeći tržišni udio, uspješna M&A integracija, novi proizvodi i usluge, novi poslovni model i strategija.

Dinko Lucić, predsjednik je Uprave PBZ-a od veljače 2018. godine. PBZ Grupi pridružio se početkom 2000. godine te je pored brojnih pozicija u PBZ-u i Intesa Sanpaolo Grupi, od 2007. do 2009. godine bio i član Uprave VUB banke u Slovačkoj, također članici Intesa Sanpaolo Grupe.

Prije imenovanja na mjesto predsjednika Uprave bio je dugogodišnji član Uprave PBZ-a od 2009. godine, zadužen za poslovanje s građanstvom i koordinaciju društava PBZ Grupe u segmentu poslovanja s građanstvom i kartičnim poslovanjem. Dinko Lucić rođen je 1971. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Također, završio je General Management program na ZŠEM-u i University of Michigan Business School, posjeduje nekoliko SAS CRM certifikata i nositelj je International Retail Banker certifikata koji je izdala The International Academy of Retail Banking. Također je gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci.

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) od svog osnutka 1966. godine, značajan je čimbenik u razvoju hrvatskog gospodarstva. Tu svoju ulogu zadržala je sve do danas i kao članica Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi. PBZ je banka univerzalnog tipa, tehnološki visoko razvijena i nudi kompletan asortiman specijaliziranih proizvoda i usluga za oko 1,7 milijuna klijenata te s razgranatom poslovnim mrežom od 192 poslovnice i oko 1000 vlastitih i partnerskih bankomata pokriva teritorij cijele zemlje. Po rezultatima poslovanja, PBZ je kontinuirano u samom vrhu hrvatskog bankarstva, visoko je likvidna i kapitalizirana Banka te je pokazala izuzetnu otpornost uspješno odgovarajući svim izazovima kojima je domaći bankarski sustav bio izložen posljednjih godina. PBZ je zadržao ulogu predvodnika u novim tehnologijama, kontinuirano razvijajući nove i inovativne proizvode i usluge za građane i poduzeća te znatno sudjelujući u financiranju gospodarstva i razvoju malog i srednjeg poduzetništva u zemlji. Za istaknuti je da je PBZ centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni bankarski centar preuzimanjem većinskog vlasništva u bankama Intesa Sanpaolo u Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti