DIP se modernizirao: Napravili aplikacije za izborna povjerenstva i rezultate izbora

Želite li, tijek izbora možete pratiti i na posebnim aplikacijama na svojim pametnim telefonima.

Martina Čizmić | 26.05.2019. / 14:00

Aplikacija mIzbori (Foto: Zimo)

Izbori za članove u Europskom parlamentu ove su godine po mnogočemu posebni. Uz to što su ovo (vjerojatno) posljednji EU izbori na kojima sudjeluje i Velika Britanija, Hrvatska ovaj put bira 12 europskih zastupnika.

Kako bi olakšali praćenje rezultata i provođenja samih izbora, u DIP-u su se modernizirali. Točnije, građanima i članovima biračkih odbora na raspolaganju su dvije mobilne aplikacije koje je napravio Apis IT. Jednu namijenjenu članovima biračkih odbora za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora te drugu za uvid u rezultate glasovanja - mIzbori. Obje su aplikacije dostupne i za Android i za iOS mobilne uređaje te su potpuno besplatne.

No svi oni koji su se poveselili kako će sad moći iz minute u minutu pratiti stanje "na terenu" ostali su pomalo razočarani. Naime, podaci o rezultatima izbora bit će vidljivi u aplikaciji tek poslije 23 sata u nedjelju 26. svibnja. Znači, kad DIP i javno objavi rezultate.

Dotad možete pratiti na portalu DNEVNIK.hr, na kojem će biti objavljivani rezultati kako budu obrađivani glasački listići po glasačkim mjestima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti