Izbori za članove u Europskom parlamentu ove su godine po mnogočemu posebni. Uz to što su ovo (vjerojatno) posljednji EU izbori na kojima sudjeluje i Velika Britanija, Hrvatska ovaj put bira 12 europskih zastupnika.

Kako bi olakšali praćenje rezultata i provođenja samih izbora, u DIP-u su se modernizirali. Točnije, građanima i članovima biračkih odbora na raspolaganju su dvije mobilne aplikacije koje je napravio Apis IT. Jednu namijenjenu članovima biračkih odbora za kontrolu zapisnika o radu biračkih odbora te drugu za uvid u rezultate glasovanja - mIzbori. Obje su aplikacije dostupne i za Android i za iOS mobilne uređaje te su potpuno besplatne.

No svi oni koji su se poveselili kako će sad moći iz minute u minutu pratiti stanje "na terenu" ostali su pomalo razočarani. Naime, podaci o rezultatima izbora bit će vidljivi u aplikaciji tek poslije 23 sata u nedjelju 26. svibnja. Znači, kad DIP i javno objavi rezultate.

Dotad možete pratiti na portalu DNEVNIK.hr, na kojem će biti objavljivani rezultati kako budu obrađivani glasački listići po glasačkim mjestima.