Dizajneri osmislili zaštitnu masku koja štiti i pročišćava zrak, a i ne izgleda loše

S obzirom na to da, prema svemu sudeći, nećemo tako skoro šetati po svijetu bez zaštitne maske, ovakva tehnološka rješenja sve su učestalija.

Martina Čizmić | 09.07.2021. / 08:09

U trenutku kad se uz tropske vrućine ispod zaštitnih maski jedva diše, jedna je tvrtka predstavila prijenosni osobni pročišćivač zraka. Međunarodni tim dizajnera predstavio je Air-Ring, nosivi pročišćivač zraka koji oko lica nositelja stvara osvježavajuću atmosferu pročišćenog zraka.

Uz to što omogućuje nositelju da udiše svjež zrak, Air-Ring zahvaljujući svom dizajnu ne ometa nositelja i ne zakriva mu lice.

Kako pojašnjavaju, zrak ulazi kroz filtre smještene na stražnjoj strani Air-Ringa, prolazi proces pročišćavanja tijekom kojeg se uklanjaju štetne čestice, sterilizacije UV zrakama kako bi se uklonili patogeni i virusi te šalje u glavnu komoru u kojoj se uklanjaju eventualni preostali mirisi i alergeni.

Svježi zrak potom se raspršuje ispred korisnikova lica. Ovisno o odabranoj maski za lice, koja se spaja na sustav magnetskim spojnicama, korisnici mogu regulirati razinu zaštite - od standardne transparentne maske do potpuno osiguranog respiratora.

Iz Air-Ringa ističu kako bi baterija koja se nalazi u ovratniku trebala bi izdržati cijeli dan.

S obzirom na to da, prema svemu sudeći, nećemo tako skoro šetati po svijetu bez zaštitne maske, ovakva tehnološka rješenja sve su učestalija.

Nažalost, Air-Ring još nije dostupan za javnost. Prema informacijama koje su trenutačno dostupne, u planu je Kickstarter kampanja koja bi podupirateljima trebala osigurati povoljniji i ekskluzivan pristup prvim primjercima. No hoće li ti primjerci i kad biti u rukama korisnika, još nije poznato.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti