Djeca će igrati videoigre maksimalno jedan sat dnevno

I djeca i stariji previše vremena provode uz mobilne uređaje i online igre, a kineska kompanija Tencent to će vrijeme pokušati ograničiti na jedan sat dnevno za mlađe od 12 godina

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.07.2017. / 08:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz kineske kompanije Tencent objavili su kako u Kini još ne postoje pravne regulative s kojima bi se smanjila ovisnost o videoigrama, pogotovo kod najmlađih, zbog čega su oni odlučili preuzeti inicijativu i pomoći roditeljima u ograničenju vremena koje njihova djeca provode igrajući igre na mobilnim uređajima.

Roditelji u Kini osobito su zabrinuti zbog vremena koje njihova djeca provode igrajući Tencentovu popularnu igru King of Glory, ali i zbog količine novca koje troše na tu igru. Iz Tenceta su zato ograničili vrijeme koje će djeca mlađa od 12 godina moći provesti uz ovu igru na jedan sat dnevno (a neće moći igrati nakon 21 sat), dok će starija djeca uz ovu igru moći provesti maksimalno dva sata dnevno.

Kako bi uspjeli u ovom naumu, u Tencentu trenutno razvijaju bolju metodu implementacije potvrde identiteta tako da korisnici koji još nisu potvrdili identitet (i godine) više neće moći igrati njihove igre.

Kings of Glory dnevno ima oko 50 milijuna aktivnih korisnika, a brojni roditelji i nastavnici u Kini smatraju kako djeca provode previše vremena uz ovu igru. Prema nekim izvještajima, neki su već potrošili i više tisuća dolara s roditeljskih kartica samo kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Igranje online igara sve je veći problem za djecu, ali i starije diljem svijeta te su neke zemlje već poduzele određene korake kako bi smanjile tu ovisnost.

Npr. prema informacijama BBC-a, Južna Koreja donijela je zakon prema kojem je zabranjeno igranje online videoigara mlađima od 16 godina između ponoći i 6 ujutro, dok će se gamerima u Japanu koji provode previše vremena u virtualnom svijetu nakon određenog vremena početi pojavljivati pop-up prozori koji će ih upozoriti da je vrijeme da se odmore od igara

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti