Dokumenti o "NLO patentima" američke ratne mornarice otkrivaju razgovore o oružju prema kojem bi se H-bomba činila poput petarde

Prošle je godine objavljeno nekoliko neobičnih patenata koji pripadaju američkoj ratnoj mornarici, a koji su puni naočigled nekonvencionalnih tvrdnji.

Branimir Vorša | 27.01.2021. / 15:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pojavilo se više dokumenata u kojima se precizira čitav niz eksperimenata koje je proveo američki Naval Air Warfare Centre Aircraft Division (NAWCAD), kako bi testirali ključne koncepte i tehnologije iza takozvanih teorija o "NLO patentima" čiji je autor poznati inženjer zrakoplovstva američke ratne mornarice, dr. Salvatore Cezar Pais.

Nekoliko neobičnih patenata koji pripadaju američkoj ratnoj mornarici objavljeno je prošle godine te podiglo mnoge obrve oko naočigled nekonvencionalnih tvrdnji koje se u njima nalaze.

Ti patenti uključuju zagonetne tehnologije poput visokotemperatrunog supervodiča, generatora visokofrekventnih gravitaciskih valova, generatora elektromagnetskog polja te fuzijskog uređaja za komprimiranu plazmu, a to su tek neki od primjera, piše The Drive.

Iako te inovacije zvuče poput znanstvene fantastike, čini se da opisuju teorijske temlje prave, vjerojatno postojeće letjelice s performansama kakve se pripisuju NLO-ima.

Potencijalno moćno oružje

Ti dokumenti omogućuju dubok uvid u ne samo to koliko je ozbiljno američka ratna mornarica možda shvatila rad dr. Paisa, već i kako su točno pojedini njegovi elementi i testirani, kao i dokud je znanje znanstvenika na temelju doga moglo doći.

The Drive piše i kako se u dokumentima spominje i takozvano oružje za modificiranje prosto-vremena, ili skraćeno SMW (Spacetime Modification Weapon) i dodaje kako je riječ o oružju naspram kojeg bi se hidrogenska bomba činila poput obične petarde.

U navedenim dokumentima objavljene su stotine stranica vrlo preciznih tehničkih crteža, fotografija i podataka vezanih za program pod nazivom Naval Innovative Science and Engineering – Basic & Applied Research, koji je pak vezan za projekt generatora visokoenergetskog elektromagnetskog polja (The High Energy Electromagnetic Field Generator, ili skraćeno HEEMFG.

Lov na Paisov efekt

Svrha svega navedenog zapravo je bila namjera procjene izglednosti takozvanog "Pais efekta" kroz izgradnju eksperimentalnog HEEMFG-a, odnosno teoretskog koncepta u fizici za kojeg se smatra da se postiže kroz kontrolirano kretanje električno nabijene materije (iz krutog stanja u stanje plazme) podvrgnuto ubrzanim vibracijama i/ili ubrzanim rotacijama putem prijelaznih brzih akceleracija.

Sam dr. Pais ističe da se putem tog efekta mogu stovriti nevjerojatno moćna elektromagnetska energetska polja koja mogu dizajnirati tkivo naše stvarnosti na njezinoj najosnovijoj razini.

Na testiranje HEEMFG-a potrošeno je ukupno 1600 radnih sati u 2018. i 2019. godini, piše The Drive, ako u to uračunamo i dizajn, nabavku, proizvodnju, testiranje i pisanje konačnih izvješća.

Dokumenti pokazuju i da je tim od najmanje 10 tehničara i inženjera bilo zaduženo za testiranje eksperimentalnog HEEMFG-a te da su posljendja testiranja provedena u rujnu 2019. godine, što i nije tako davno.

U jednom neobičnom dijelu opisa rezultata testiranja, znanstvenici su izvijestili kako su tehničari osjetili nešto čudno na koži kad bi se približili eksperimentalnom generatoru, iako se u nastavnku navodi da postoji pregršt prozaičnih objašnjenja za to što su tehničari prijavili.

Među zaključcima eksperimenata u navedenim dokumentima stoji i da je Paisov efekt testiran u rujnu 2018. godine te da su testiranja pokazala kako nisu izmjereni nikakvi anomalijski elektromagnetski učinci koji bi zadovoljili tu teoriju. Pojašnjeno je i da su znanstvenici pretpostavili da je razlog tome što je kondenzator zadržavao elektrone u svojem središtu, a ne na površini, što je nužno za proizvodnju tog efekta.

U principu, testirnaje je prošlo u redu, generator je radio posve dobro, no istraživački tim jednostavno nije uspio niti uočiti Paisov efekt, ali ga nisu uspjeli niti osporiti.

Cilj - energetska dominacija

U jednom dijelu tih dokumenata se imdicira i da američka ratna mornarica vjeruje da je ta tehnologija od velike važnosti za američku nacionalnu sigurnost, zbog toga što potencijalno vodi prema stvaranju termonuklearne fuzijske energije s potencijalnom komercijalnom, ali i vojnom primjenom te da bi ta tehnologija mogla SAD-u mogla osigurati energetsku dominaciju.

Što se cijene tih testiranja tiče, prema dokumentima koje prenosi The Drive potrošeno je tek 466.810 dolara između 2017. i 2019. godine, no i to je znatno više nego što se prethodno mislilo.

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti