Edward Snowden otkrio da je i on tražio dokaze skriva li američka vlada informacije o izvanzemaljcima

Krije li američka vlada dokaze o postojanju izvanzemaljaca? Pitanje je to na koje desetljećima teoretičari zavjere traže odgovor, no nedavno je najpoznatiji svjetski zviždač Edward Snowden otkrio da je i on tražio te dokaze dok je radio za NSA i dok je imao pristup informacijama bez presedana. Evo što je otkrio.

Branimir Vorša | 28.10.2019. / 10:18

Galerija

Edward Snowden, najpoznatiji svjetski zviždač, koji trenutačno živi u Rusiji, nedavno je, gostujući u podcastu poznatog voditelja i MMA komentatora Joea Rogana, otkrio da je koristio svoj bezobrazno neograničen pristup informacijama dok je radio za NSA, kako bi pretražio baze podataka, i NSA, i CIA-e, ne bi li pronašao dokaze o tome da američka vlada skriva izvanzemaljce.

Unatoč praktički neograničenom pristupu najdubljim tajnama i bazama podataka, Snowden kaže da nije uspio pronaći bilo kakav dokaz o tome da američka vlada skriva informacije postojanju izvanzemaljaca.

"Ako ih skrivaju, a imao sam smiješno velik pristup mrežama NSA, CIA-e, vojske, svih tih grupa, nisam mogao pronaći ništa. Ako su te informacije skrivene, a mogu biti skrivene, onda su doista vraški dobro skrivene i od ljudi iznutra", zaključio je Snowden.

Gostujući u Roganovu podcastu, Snowden se dotaknuo i mnogih drugih tema, uključujući i teme masovnog nadzora koje je svijetu otkrio tijekom mandata bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame. Osvrnuo se i na stanje masovnog nadzora i pod Trumpovom administracijom.

Prema Snowdenovu mišljenju, situacija se, otkako je Trump na vlasti, još i pogoršala. Dodao je kako ni Obama zapravo nije učinio ništa, a imao je puna dva predsjednička mandata za to.

Snowden je u rujnu objavio i knjigu svojih memoara, no na dan objave te knjige američko ministarstvo pravosuđa podiglo je optužnicu protiv njega zbog kršenja ugovora o čuvanju tajne, koji je potpisao s američkom vladom još dok je za nju radio.

Snowden je tijekom Obamine administracije u javnost pustio desetke tisuća dokumenata visoke tajnosti iz NSA koji su vezani za masovni nadzor u SAD-u. Otad je u bijegu pred pravosuđem vlastite zemlje te trenutačno živi u Rusiji.

Izvor: New York Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti