Elon Musk: Računala bi nas za 13 godina mogli preteći

Performans ljudskog mozga već će za 13 godina nadmašiti kompjuter, tvrdi Elon Musk. Osnivač kompanija Tesla bi SpaceX tvrdi da će umjetna inteligencija do 2030. nadmašiti u svemu.

B.F.M. | 08.06.2017. / 18:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Performans ljudskog mozga već će za 13 godina nadmašiti kompjuter, tvrdi Elon Musk, osnivač kompanija Tesla i SpaceX te smatr da će umjetna inteligencija do 2030. nadmašiti ljude u svemu.

Svoje mišljenje objavio je na Twitteru, na kojem je komentirao novu studiju koja tvrdi da će računala do 2060. nadmašiti ljude .

Prema istraživanju s Oxforda, računala će do 2024. biti bolja u prevođenju, a do 2026. čak i u pisanju školskih eseja. Unutar deset godina će bolje voziti kamione, a do 2031. će bolje prodavati robu, zbog čega će mnogi izgubiti posao. Istraživanje tvrdi da će svaki ljudski posao u sljedećih 120 godina biti automatiziran.

Ta činjenica za Muska ne predstavlja nikakav problem jer on u ljudski mozak već planira ugraditi računala. Naime, nedavno je osnovao kompaniju koja računalima planira izliječiti bolesti poput epilepsije i depresije, stoji u reportaži Fox Newsa.

Musk nije jedini koji smatra da je napredak računala neizbježan. Znanstvenici tvrde da smo na rubu novog evolucijskog pomaka – i da čovjek kakvog ga mi znamo "vjerojatno neće preživjeti".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti