Performans ljudskog mozga već će za 13 godina nadmašiti kompjuter, tvrdi Elon Musk, osnivač kompanija Tesla i SpaceX te smatr da će umjetna inteligencija do 2030. nadmašiti ljude u svemu.

Svoje mišljenje objavio je na Twitteru, na kojem je komentirao novu studiju koja tvrdi da će računala do 2060. nadmašiti ljude .

Prema istraživanju s Oxforda, računala će do 2024. biti bolja u prevođenju, a do 2026. čak i u pisanju školskih eseja. Unutar deset godina će bolje voziti kamione, a do 2031. će bolje prodavati robu, zbog čega će mnogi izgubiti posao. Istraživanje tvrdi da će svaki ljudski posao u sljedećih 120 godina biti automatiziran.

Ta činjenica za Muska ne predstavlja nikakav problem jer on u ljudski mozak već planira ugraditi računala. Naime, nedavno je osnovao kompaniju koja računalima planira izliječiti bolesti poput epilepsije i depresije, stoji u reportaži Fox Newsa.

Musk nije jedini koji smatra da je napredak računala neizbježan. Znanstvenici tvrde da smo na rubu novog evolucijskog pomaka – i da čovjek kakvog ga mi znamo "vjerojatno neće preživjeti".

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju