Era automobila koji sami voze je počela. Pogledajte BMW-ov električni automobil koji sam parkira

Autonomni automobili više nisu nikakva novost, a izgleda kako ovu tehnologiju uključuju gotovo svi važniji proizvođači automobila.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.01.2015. / 10:05

Era automobila koji sami voze je počela. Pogledajte BMW-ov električni automobil koji sam parkira

Autonomni automobili više nisu nikakva novost, a izgleda kako ovu tehnologiju uključuju gotovo svi važniji proizvođači automobila. Na CES-u u Las Vegasu, BMW je predstavio svoje električno vozilo i3 koje ne izgleda ništa drugačije naspram ostalih vozila, osim činjenice da može sam parkirati bez da sjedite za volanom — i to mu možete narediti putem pametnog sata.

Parkiranje više neće biti problem za godinu dvije, zahvaljujući brojnim senzorima koje proizvođači uključuju na svoje automobile. Primjerice, poznat nam je Googleov automobil koji sam vozi, Tesla je predstavio svoju verziju autopilota, a sada i BMW ima svoju varijantu nečega što će u budućnosti zamijeniti vozače.

Naime, ovaj automobil nemoguće je razbiti jer senzori zaobilaze sve prepreke, pa se tako ne trebate bojati da ćete ogrebati auto ili ga loše parkirati. 

PROČITAJTE: Ova će tehnologija promijeniti svijet!

Zamislite situaciju da se žurite na sastanaka a parking je pun automobila. Vaša zadaća je samo dovesti se do parkinga, kliknuti gumb na Samsungovom Gear S pametnom satu, i odjuriti na sastanak. Za sve ostalo će se sam pobrinuti automobil. 

Ne čudite se ako uskoro vidite neki automobil bez vozača koji vrluda prepunim parkingom jer na to se treba naviknuti. Kako bi dobili dojam o ovoj tehnologiji, The Verge je napravio mali test pa možete vidjeti kako to izgleda iz prve ruke!

Želite li raspravljati o ovim temama? Pridužite mi se na linkovima ispod:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti