Facebook na udaru: Zbog greške u algoritmu, blokira objavu i legitimnih sadržaja o koronavirusu

Zbog greške u filterima koji filtriraju sadržaj, neki korisnici ne mogu objaviti ni legitiman sadržaj iz provjerenih izvora.

Martina Čizmić | 18.03.2020. / 10:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 U vrijeme najveće epidemije koronavirusa, kad ljudi pomno prate svaku vijest i traže nove informacije o stanju u svom području, Facebook se ponovno našao na udaru kritika.

Iako su posljednjih mjeseci isticali kako čine sve ne bi li legitimne vijesti stigle do njihovih korisnika, a blokirali dijeljenje lažnih vijesti, čini se da im baš i ne ide najbolje.

Naime, zbog greške u filterima koji filtriraju sadržaj, neki korisnici ne mogu objaviti ni legitiman sadržaj iz provjerenih izvora.

Tako su se brojni korisnici požalili kako nisu mogli objaviti članke uglednih medijskih kuća, koje inače objavljuju bez problema.

Problem je što je Facebook, zbog stanja s epidemijom, brojne moderatore sadržaja poslao kućama, a posao moderiranja prepustio algoritmu koji, očito, nije baš najbolje napravljen.

Potpredsjednik Facebooka za integritet, Guy Rosen istaknuo je kako rade na ispravljanju pogreške te bi se uskoro sve legitimne objave trebale vidjeti.

Nadajmo se da će to zaista biti uskoro. 

 

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti