FER-ovci razvili mobilnu aplikaciju za pronalazak događaja u Zagrebu i okolici

Eventos je novopečena mobilna i web aplikacija razvijena od strane zagrebačkih FER-ovaca koja omogućuje jednostavan pregled aktualnih evenata iliti...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 03.09.2015. / 08:01

FER-ovci razvili mobilnu aplikaciju za pronalazak događaja u Zagrebu i okolici

Eventos je novopečena mobilna i web aplikacija razvijena od strane zagrebačkih FER-ovaca koja omogućuje jednostavan pregled aktualnih evenata iliti događaja u Zagrebu i okolici.

Zapravo se radi o aplikaciji za Android koja nudi širok spektar događaja poput festivala, izložbi, tečaja yoge, škole plese ili pak stand-up večeri, a uz onu mobilnu inačicu, postoji i verzija za web za sve one koji su više privrženi iOS, Windows Phone ili nekoj drugoj platformi.

Iza aplikacije stoji troje studenata zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Dino, Mario i Belma, a svo troje veže zagrebački FER na kojem studiraju ili su već diplomirali. Kako kažu, sve je počelo u lipnju ove godine kada su krenuli prvi koraci vezani uz dizajn samog korisničkog sučelja te razvoj frontenda i backenda za koji je zadužena Belma, dok je Mario radio na razvoju same aplikacije za Android. 

"U Zagrebu ima hrpetina događaja, ali je teško doći do informacija na jednom mjestu o tome gdje, kad i što. Nakon brojnih propuštenih događaja samo zato što nismo na vrijeme saznali za njih, odlučili smo poduzeti nešto po tom pitanju", ističe Dino.
 

Uskoro i mogućnost kupovine karata, livestream...


S obzirom na to da je aplikacija u vrlo ranoj fazi razvoja, ekipa još prima sugestije od strane korisnika kako bi istu što bolje prilagodili tržištu. Nedavno je objavljena i druga inačica u kojoj je omogućeno pretraživanje po kategorijama, a u planu je i opcija kupovine karata za događaje te prijenos uživo.

Dečki planiraju lansirati i aplikaciju za korisnike iOS-a, no trenutno u timu nemaju ni jednog iOS developera. Ako ima tko zainteresiran, slobodno se javite na njihovom webu ili na Facebook stranici.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play trgovini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti