Eventos je novopečena mobilna i web aplikacija razvijena od strane zagrebačkih FER-ovaca koja omogućuje jednostavan pregled aktualnih evenata iliti događaja u Zagrebu i okolici.

Zapravo se radi o aplikaciji za Android koja nudi širok spektar događaja poput festivala, izložbi, tečaja yoge, škole plese ili pak stand-up večeri, a uz onu mobilnu inačicu, postoji i verzija za web za sve one koji su više privrženi iOS, Windows Phone ili nekoj drugoj platformi.

Iza aplikacije stoji troje studenata zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Dino, Mario i Belma, a svo troje veže zagrebački FER na kojem studiraju ili su već diplomirali. Kako kažu, sve je počelo u lipnju ove godine kada su krenuli prvi koraci vezani uz dizajn samog korisničkog sučelja te razvoj frontenda i backenda za koji je zadužena Belma, dok je Mario radio na razvoju same aplikacije za Android. 

"U Zagrebu ima hrpetina događaja, ali je teško doći do informacija na jednom mjestu o tome gdje, kad i što. Nakon brojnih propuštenih događaja samo zato što nismo na vrijeme saznali za njih, odlučili smo poduzeti nešto po tom pitanju", ističe Dino.
 

Uskoro i mogućnost kupovine karata, livestream...


S obzirom na to da je aplikacija u vrlo ranoj fazi razvoja, ekipa još prima sugestije od strane korisnika kako bi istu što bolje prilagodili tržištu. Nedavno je objavljena i druga inačica u kojoj je omogućeno pretraživanje po kategorijama, a u planu je i opcija kupovine karata za događaje te prijenos uživo.

Dečki planiraju lansirati i aplikaciju za korisnike iOS-a, no trenutno u timu nemaju ni jednog iOS developera. Ako ima tko zainteresiran, slobodno se javite na njihovom webu ili na Facebook stranici.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play trgovini.