FOTO Pogledajte Hondinu vizionarsku seriju 0 električnih vozila

Hondina nova serija električnih vozila plijeni pažnju futurističkim dizajnom.

Branimir Vorša | 10.01.2024. / 15:43

Hondina serija 0
Honda Saloon (Foto: Afp)

Otkrivajući svoju vizionarsku "Seriju 0", Honda je na sajmu potrošačke elektronike CES 2024 (CES 2024) predstavila koncepte električnih automobila Space-Hub i Saloon.

Za razliku od konvencionalnih auttomobila, Saloon se može pohvaliti prepoznatljivim klinastim dizajnom, koji bi se trebao pojaviti na ulicama Sjeverne Amerike kao proizvodni model 2026. godine. Pozicioniran kao vodeći model serije 0, Saloon se nalazi na ekskluzivnoj EV platformi, naglašavajući prostranost, nisku visinu, i održivost s ekološkim materijalima.

Hondina posvećenost inovacijama proteže se i na značajke Saloona, uključujući kontrolu držanja sjedala i aerodinamiku inspiriranu Formulom 1. Saloon uvodi sustave upravljanja po žici i "upravljanja pokretima", obećavajući jedinstveno iskustvo vožnje.

Slično tome, utilitarni Space-Hub ima za cilj biti mobilni dnevni boravak, poticati društvene interakcije i poboljšavanje svakodnevnih životnih iskustava.

Hondina filozofija električnih vozila

Serija 0 utjelovljuje Hondinu predanost izradi električnih vozila temeljenu na filozofiji "tankog, laganog i mudrog". Namjenska "tanka" EV platforma omogućuje nizak pod i vrhunsku aerodinamiku, koju simbolizira novi minimalistički Hhondin logo bez okvira. Taj pristup označava odmak od tipičnog osjećaja težine postojećih električnih vozila.

Inovativni dizajn i inženjering definiraju seriju 0, uključujući uvide iz prethodnih Hondinih proizvoda i konkurentskih električnih vozila. Iako su tehnički detalji i dalje rijetki, Honda naglašava baterije visoke gustoće s ciljem manje od 10 posto degradacije kapaciteta nakon desetljeća korištenja. Brzo punjenje je prioritet, s ciljem punjenja od 15 do 80 posto u 10 do 15 minuta na proizvodnim modelima koji će se pojaviti kasnih 2020-ih.

Pokretani električnim motorima na svakoj osovini za optimalnu snagu i učinkovitost, EV serije 0 imaju napredne sustave pomoći vozaču sljedeće generacije (ADAS) i ugrađeni operativni sustav pokretan umjetnom inteligencijom koji se prilagođava navikama putnika. Iako su detalji o cijenama vozila, rasponu i konačnom dizajnu serije 0 trenutno nedostupni, datum njihovog izlaska 2026. godine nagovještava skoro otkrivanje više detalja o smijeru evolucije Hondinih električnih vozila.

Izvor: The Drive

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti