Galaxy S7 Active: Telefon s velikom baterijom za aktivan stil života

Kao i svake godine Samsung je predstavio verziju Galaxy S telefona namijenjenu korisnicima koji traže izdržljivi telefon s velikom baterijom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.06.2016. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svake godine nakon predstavljanja novih Galaxy S pametnih telefona Samsung predstavi i verziju ovog modela koja je namijenjena korisnicima koji vode aktivan stil života, odnosno onima kojima je potreban izdržljiv telefon snažne baterije koji je otporan na udarce i vodu. Ovogodišnji 'aktivni' model ova je kompanija predstavila jučer te će se u prodaji pojaviti 10. lipnja u ponudi američkog mobilnog operatera AT&T, a naknadno bi se mogao pojaviti i na drugim tržištima. Kao i Galaxy S7, model S7 Active ima OLED ekran dijagonale 5,1 inča rezolucije 2,560 x 1,440 piksela, radi na Snapdragonu 820, ima 4GB RAM-a, 32GB memorije koje se mogu proširiti microSD memorijskim karticama te kamere rezolucije 12MP i 5MP.

Iako i običan model Galaxyja S7 dolazi s IP68 certifikatom, što znači da je otporan na vodu i prašinu, ova verzija ima i dodatni MIL-STD-810G certifikat koji, među inim, jamči i izdržljivost na udarce i padove te ima otpornije kućište. Na Tech Radaru su ovaj model opisali kao klasičan Galaxy S7 s dodatnom zaštitnom maskom i baterijom većeg kapaciteta – S7 ima 3,000mAh bateriju, dok Active verzije ima bateriju kapaciteta 4,000mAh. Ostale opcije poput skenera otisaka prstiju, podrške za Samsung Pay i Androida 6.0 iste su kao i na Galaxyju S7 i S7 Edge.  

Izvor: TechRadar

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti