Gideon predstavio Treya - autonomni viličar koji sam utovaruje teret u kamione

Novo rješenje iz Gideona je inovacija na globalnoj razini te transformira operacije utovara i istovara paletiziranog tereta.

Martina Čizmić | 21.04.2022. / 15:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gideon je svojoj floti autonomnih vozila pridružio još jedno - autonomni viličar za utovar i istovar kamionskih prikolica, od milja zvan Trey. 

Kako su istaknuli tijekom premijere, Trey utovaruje i istovaruje palete potpuno autonomno, štedeći više od 80% radnog vremena radnika. Radi sigurno, dosljedno i pouzdano u dinamičnim okruženjima, u neposrednoj blizini ljudi.

Mi u Gideonu vjerujemo da automatizacijom najsloženijih operacija rukovanja materijalom možemo pridonijeti eksponencijalnom povećanju kapaciteta čovječanstva za transport tereta, rekao je Matija Kopić, izvršni direktor i suosnivač Gideona.

Slika nije dostupna Matija Kopić: Umjetna inteligencija ima nevjerojatan potencijal, ali ćemo još pričekati prije nego što postane mainstream

Svijet treba nove načine rješavanja izazova. Naš novi način je dati supermoći milijunima ključnih radnika koji održavaju naše lance opskrbe. Uz podršku naših kupaca, partnera i investitora, razvili smo novi model autonomnog mobilnog robota za utovar i istovar kamionskih prikolica, alat koji nadograđuje ljudski talent, dodao je Kopić.

Novo Gideonovo rješenje donosi nam uzbudljiv potencijal za optimizaciju operacija, za povećanje učinkovitosti i nove načine rada, kazao je Annant Patel, direktor u Koch Disruptive Technologies, podružnici grupacije Koch Industries, i član Odbora u Gideonu. Kako nove tehnologije postaju dostupne, izazovi u lancu opskrbe djeluju kao katalizator koji potiče inovatore i Gideon je jedan od njih. Iako se moramo nositi s puno neizvjesnosti, inovatori poput Gideona dokazuju da je budućnost ovdje i sada.

Xavier Garijo, član Uprave DB Schenkera za ugovornu logistiku, također naglašava važnost inovacija. DB Schenker, vodeća svjetska logistička kompanija, jedan je od prvih Gideonovih kupaca te je, kao i Koch Disruptive Technologies, također sudjelovao u dokapitalizaciji Serije A.

Slika nije dostupna Roboti će “ukrasti” neka radna mjesta, ali će i stvoriti nova: Ovo su poslovi koji su najpogodniji za automatizaciju

U DB Schenkeru se oslanjamo na 150 godina iskustva u logistici i oduvijek smo se fokusirali na inovacije kroz koje možemo ponuditi izvrsnost i učinkovitost kakvu naši klijenti očekuju. Zato nam je izuzetno drago što možemo vidjeti nova Gideonova rješenja. Naši dosadašnji projekti s Gideonom upućuju na dokazane slučajeve korištenja sa stvarnim potencijalom, koji nam mogu pomoći u transformaciji logističkih operacija, rekao je Garijo, koji je također član Odbora Gideona.

Novo rješenje za utovar i istovar kamiona, ističu iz Gideona, kombinira tehnologiju autonomije, softver za upravljanje operacijama koji je izuzetno jednostavan za korištenje te robusno, namjenski razvijeno vozilo tvrtke Infinity Machine & Engineering Corp.

Trey pomaže tvrtkama ublažiti nedostatak radne snage, povećati kapacitete te stabilnost i učinkovitost procesa. Ovaj autonomni viličar značajno povećava sigurnost, smanjujući ozljede na radu te oštećenja robe i opreme. Jednostavan je za korištenje, implementaciju i skaliranje, te ima minimalan utjecaj na postojeću infrastrukturu, što dodatno poboljšava krajnji rezultat.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti