Gideonovi AI autonomni roboti "jurcat će" skladištima jedne od najpoznatijih IT tvrtki u svijetu

Više od 150 milijardi dolara godišnje se troši na utovar i istovar prikolica u SAD-u, što je radni proces koji je još uvijek gotovo netaknut automatizacijom. Do sad.

Martina Čizmić | 03.06.2024. / 16:27

Gideonovi autonomni roboti (Foto: Gideon)

Domaća tvrtka Gideon specijalizirana u proizvodnji autonomnih mobilnih robota (AMR) koji koriste prostornu umjetnu inteligenciju i 3D vizualnu tehnologiju vlastite proizvodnje, pohvalila se suradnjom s tvrtkom NVIDIA. Gideon će im pomoći u ubrzanju automatizacije opskrbnih lanaca uz pomoć umjetne inteligencije.

Kako ističu iz Gideona, ova suradnja iskoristit će potencijal NVIDIA Isaac Perceptora na AMR tržištu.

Gideonova suradnja s NVIDIA-om pomoći će odgovoriti na kompleksne, neriješene izazove automatizacije i robotike u opskrbnom lancu, kombinirajući Gideonovu AMR tehnologiju pogonjenu umjetnom inteligencijom s ubrzanom obradom podataka NVIDIA-e, rekao je Josip Česić, CEO Gideona.

Podsjećaju kako automatizirana rješenja transformiraju skladišta, uz istovremeno povećanje efikasnosti i isplativosti. Više od 150 milijardi dolara godišnje se troši na utovar i istovar prikolica u SAD-u, što je radni proces koji je još uvijek gotovo netaknut automatizacijom. Implementacijom automatiziranih rješenja za utovar i istovar kamiona, tvrtke smanjuju teške fizičke napore, ostvaruju značajne uštede i poboljšavaju sigurnost.

Integriranjem TREY-a, Gideonovog autonomnog AI viličara, u procese utovara i istovara transformiraju se operacije opskrbnog lanca, pojednostavljuju radne operacije, te postižu izvanredna poboljšanja učinkovitosti uz istovremeno smanjenje ozljeda na radu. Ključna tehnologija iza ovog napretka je AI i 3D vizualizacija koja pomaže viličaru da interpretira svijet u 3D koristeći se detaljnom semantikom i geometrijom, što ga čini jednostavnim za dosljedno, pouzdano i sigurno djelovanje u dinamičnim okruženjima, zajedno s ljudima.

Autonomna mobilna robotska rješenja imaju potencijal unaprijediti opskrbne lance, skladištenje i logistiku, ističe Deepu Talla, dopredsjednik za robotiku i rubnog AI-a NVIDIA-e. Integracija modularnih biblioteka NVIDIA-inog Isaac Perceptor i AI modela u Gideonove tehnološke sustave pomoći će ubrzati primjenu umjetne inteligencije u logističkom sektoru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti