Glavno da su one sretne: Kravama zatvorenima u štali stavio naočale za virtualnu stvarnost i pustio snimku zelenog pašnjaka

Rezultat je bio i više nego iznenađujuć. Krave su bile mirnije, a povećala im se i proizvodnja mlijeka.

Martina Čizmić | 11.01.2022. / 16:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Stočari koji uzgajaju muzne krave znaju da one proizvode puno više mlijeka kad nisu stalno zatvorene u štali. No, što kad je vani hladno i krave moraju biti u zatvorenome?

Onda ih treba uvjeriti da su vani. Upravo to su napravili u Rusiji, gdje su razvili naočale za virtualnu stvarnost namijenjene - kravama. Iz ruskog su Ministarstva poljoprivrede pojasnili kako je sustav razvijen tako da kravama na malom ekranu uređaja koji im se stavi na glavu, prikazuje snimku zelenog pašnjaka.

Slika nije dostupna Hoćemo li 2023. dočekivati u "metasvemiru" umjesto na gradskim trgovima?

Rezultat je bio i više nego iznenađujuć. Krave su bile mirnije, a povećala im se i proizvodnja mlijeka.

Isto je isprobao i turski stočar, Izzet Kocak. Nakon što je opremio dvije svoje krave naočalama za virtualnu stvarnost, povećala im se proizvodnja mlijeka s 22 na 27 litara na dan.

Izzet, koji svojim kravama inače pušta klasičnu glazbu, oduševljen je rezultatima i planira kupiti još 10 naočala za svoje krave te tvrdi da su krave u virtualnoj stvarnosti pod manje stresa.

HoloLens (Foto: Microsoft) Boeing želi svoj sljedeći zrakoplov napraviti u - virtualnoj stvarnosti

S obzirom na to da velike tehnološke tvrtke masovno ulažu u razvoj virtualnih prostora, poput "metaversa", nije isključeno da ćete tijekom virtualnog poslovnog sastanka u pozadini vidjeti i virtualnog avatara krave kako šeće pašnjakom.

Izvor: Daily Sabah

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti