Google pomaže Ukrajincima: Promoviraju aplikaciju za upozorenja na zračnu opasnost i uvode dodatne notifikacije

Aplikacija je besplatna, a korisnici mogu odabrati regiju ili grad za koju žele dobivati upozorenja.

Martina Čizmić | 14.03.2022. / 15:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ukrajinski developeri i Ministarstvo digitalne transformacije Ukrajine udružili su snage te napravili aplikaciju za Android koja korisnike upozorava na zračnu opasnost.

Aplikacija "Повітряна тривога" omogućuje prikaz notifikacija za pojedini grad ili regiju, a povezana je sa sustavom uzbunjivanja ukrajinske civilne zaštite.

Kako stoji u opisu na Google Playu, aplikacija aktivira glasno upozorenje, čak i ako je telefon stišan, ne zahtjeva nikakvu registraciju, ne prikuplja osobne podatke ni geolokacijske podatke.

Aplikaciju, koju je preuzelo više od milijun ljudi, prepoznali su i u Googleu koji su ju odlučili nuditi kao izdvojenu i preporučenu aplikaciju za korisnike u Ukrajini. Iz Googlea su, također u suradnji s ukrajinskom vladom, počeli implementirati brzi sustav za upozorenje na zračnu opasnost.

Kako su pojasnili na službenom Googleovom blogu, obavijesti će se pojavljivati na uređajima koji koriste Android operativni sustav, u skladu s postojećim upozorenjima na zračnu opasnost i drugim upozorenjima koje objavljuje ukrajinska vlada.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti