Gorljiva Trumpova kritičarka zapalila Twitter objavom koja nema baš nikakve veze sa stvarnošću

Zahvaljujući jednoj utjecajnijoj korisnici Twittera, nastala je halabuka oko objave toga što od najnovije opreme nosi američka policija te od koga je došla ta sugestija. No, postoji kvaka.

Branimir Vorša | 27.07.2020. / 17:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Komentari na odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa da pošalje federalnu policiju u gradove u kojima neredi i dalje bjesne postali su kreativni. Naime, Cheri Jacobus, korisnica Twittera koja je gorljiva Trumpova kritičarka te samu sebe opisuje kao neovisnu, učenu spisateljicu te izvršnom producenticom internetske stranice "America Reads The Mueller Report", objavila je na Twitteru fotografiju "američkog policajca u high-tech opremi" sa zanimljivim komentarom u statusu.

Trumpova Amerika. Putin mu je rekao da napravi to - da dominira, piše u njezinom statusu.

Ipak, njezina objava, iako je kreativna, nema temelja u stvarnom životu.

Fotografija koja je prikazana čak ne pokazuje niti stvarnu osobu, a kamo li stvarnu opremu. Naime, riječ je o CGI modelu, odnosno konceptualnom dizajnu za računalnu igru.

Da stvari budu još gore, u komentarima joj se javilo nekoliko tviteraša te joj pojasnilo o čemu je riječ, ali i zatražilo povlačenje objave te ispriku.

To nije stvarna stvar. To je napravio dizajner računalnih igara. Kad možemo očekivati povlačenje i ispriku Cheri Jacobus?, upitao je jedan tviteraš. Njegov komentar nije prošao nezapaženo, ali je ostao bez odgovora, objava nije povučena, a isprike nema na vidiku.

U ranijim komentarima drugi je korisnik imenovao i autora konceptualnog dizajna.

To je konceptualni dizajn kojeg je napravio Mike Nash, napisao je.

Isti tviteraš je pojasnio da to nije obrana u Trumpovu korist. Ne kradite i ne režite konceptualnu umjetnost kad postoje legitimne fotografije koje se mogu iskoristiti, poručio je.

Treći tviteraš je upozorio da se slike s tim konceptualnim dizajnom odnedavno koriste kako bi se širile dezinformacije s ciljem podizanja tenzija oko raspoređivanja federalne policije. Proslijedio je u komentaru i web stranicu gdje je autor sam objavio te slike - u kolovozu 2016. godine!

Ta objava i halabuka koja je oko nje nastala samo su dio šireg nezadovoljstva odlukom o slanju federalne policije u Portland i druge američke gradove u kojim još uvijek vladaju nemiri.

Većina kritičara ističe da su federalni policajci previše militarizirani te da koriste prekomjernu silu protiv prosvjednika, no nitko ne povezuje njihovo slanje na teren sa Putinovom sugestijom američkom predsjedniku.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti