Hack-a-thon 20: 1 robot, 2 kategorije, 24 sata za inovativno i funkcionalno rješenje

Natejcatelji su mogli sami odabrati koji od dva ponuđena zadatka im bolje leži i tijekom 24 sata pokazati svu svoju kreativnost i inovativnost.

Martina Čizmić | 22.01.2020. / 07:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklog vikenda u hotelu Krilo održan je zanimljiv 24-satni hackathon na kojem je glavni zadatak bio kreiranje inovativnog rješenja - palikacije koja će upravljati robotom na zadanu temu. 

Organizatori natjecanja pred natjecatelje su postavili dva zanimljiva zadataka, oba s fokusom na ekološkim pitanjima. Tako je jedan od natjecatelja zahtjevao da, uz pomoć robota, riješe problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru, dok je drugi tražio pojednostavljenje dostave hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima.

Natejcatelji su mogli sami odabrati koji od dva ponuđena zadatka im bolje leži i tijekom 24 sata pokazati svu svoju kreativnost i inovativnost.  

Po isteku predviđenog vremena odabrana su najbolja rješenja u dvije kategorije.

Najbolja rješenja u kategoriji AlphaBot + mobilna aplikacija su:
1.ULTRA BOT - tim Algebra bois (Marin Miletić, Karlo Bertina, Stjepan Miloš) - 6.000 kn
2.BITE - tim Jagodice-bobice (Dražen Barić, Jakov Melvan, Ivan Pavao Lozančić) - 4.000 kn
3.BOTLER - tim Croatian-beasts (Antonio Bačić, Lovro Bosnić, Mateo Ivković, Ivan Kuliš) - 2.000 kn
Dok su u kategoriji AlphaBot:
1.PYBOT – tim PyBot (Tomas Pinjušić, Matej Livajić, Ante Nizić) - 2.000kn
2.IXORA – tim Kwikeri (Antonio Udovičić, Mateo Jozipović) - 1.000kn
3.GLUPBOT – tim This date sucks (Leonora Kardum, Mario Azinović) - 500kn

Osim novčanih nagrada, timovi su dobili na poklon Raspberry Pi 4, a najbolja tri iz kategorije AlphaBot + mobilna aplikacija osvojili su i robot AlphaBot na kojem su radili tijekom hackathona.

Ono što je važno napomenuti jest da će svi zainteresirani natjecatelji ovog hackathona moći nastaviti razvijati svoje rješenje jer nam je u interesu da s jedne strane potaknemo mlade, a s druge da je to rješenje zaista funkcionalno. Posebno su interesantna rješenja koja se odnose na ekološka pitanja jer je briga o okolišu od izuzetne važnosti, rekao je Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo.

Kako bi potaknuli mlade stručnjake, osigurane su nagrade i za drugu fazu hackathona: 5 tisuća kuna, mentorstvo i podrška kroz daljne razvojne faze projekta te 3 mjeseca besplatnog korištenja prostora za rad u Splitu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti