Hakeri blokirali ruske medije: Zaustavite ovo ludilo... To nije naš rat!

Čini se kako su se hakeri usmjerili na ruske medijske kuće te im hakiraju internetske stranice i objavljuju proukrajinske poruke.

Martina Čizmić | 28.02.2022. / 14:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Internetske stranice ruskih medijskih kuća našle su se na udaru hakera. Prema informacijama koje je objavio Reuters, državna novinska agencija TASS bila je nedostupna, a na njihovim internetskim stranicama objavljena je antiratna poruka i poziv da se zaustavi Putinova invazija u Ukrajini.

Molimo vas da zaustavite ovo ludilo, ne šaljite svoje sinove i muževe u sigurnu smrt. Putin nas prisiljava da lažemo i ugrožava našu sigurnost. ... To nije naš rat, zaustavimo ga! stoji u poruci objavljenoj na TASS-ovim stranicama koja ima potpis hakerske grupe Anonymous. 

Ruski hakeri Prijeti li svijetu globalni kibernetički rat? Stručnjaci su zabrinuti i pozivaju na oprez

Istovremeno, na Twitteru je osvanula informacija prema kojoj je čak 12 ruskih i jedna bjeloruska internetska stranica medijskih kuća bilo privremeno nedostupno, a na njima je objavljena ista poruka.

 

 

Na profilu vx-underground navedeno je kako se još nekoliko medijskih mreža nalazi pod hakerskim napadom te su nedostupne, čak i u Rusiji.

Slika nije dostupna Ukrajinska vlada u borbu protiv Rusije zove i hakersko podzemlje

Pojavile su se i snimke s punionica za električna vozila koje su navodno u Moskvi, a čiji zasloni prikazuju poruke podrške Ukrajini i ne dopuštaju punjenje električnih automobila. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti