Hakeri su danas napali PBS-ovu stranicu kao odgovor na Frontlineov dokumentarac o WikiLeaksu -- epizodi Wikisecrets.

Grupa hakera pod imenom Lulz Boat u svom je napadu na stranicu stavila lažnu priču o mrtvom reperu Tupacu Shakuru, kako je živ i zdrav (@LulzSec).

Naime, na svom Twitter profilu su twitali sljedeće „Ljudi. Naravno da je Tupac živ. Niste vidjeli službenu obavijest na @PBS stranici? Zašto bi lagali svojim 750 000 i više sljedbenika?“.

Teresa Gorman iz PBS-a zadužena za vijesti provela je cijelu čitavu noć objašnjavajući ljudima na Twitteru da su im stranicu napali hakeri te da je priča o Tupacu lažna. Shakur je ubijen u svojem autu u Las Vegasu u rujnu 1996. i umro 6 dana nakon toga. LulzSec su napali nekoliko poznatih organizacija u zadnjih par mjeseci, a napadaju ih da se zabave te da osramote tu organizaciju, a ne zbog nekog financijskog profita.

Iako je priča maknuta sa stranice u jedan u noć još se uvijek može vidjeti ovdje. Boing Boing blog je objavio izjavu od Lulz Boat „ljudi, sad ćete vidjeti sadržaj PBS-ovih servera“. Sam dokumentarac otkriva pozadinu priče o Julianu Assangeu, Bradleyju Manningu i najvećem curenju podataka u povijesti Amerike.

Pogledajte i Wikisecrets dokumentarni film Frontlinea.

Via Msnbc.msn.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju