Hakeri se pridružili borbi: Anonymousi pozivaju na "američko proljeće"?

Dok prosvjedi nakon smrti George Floyda bijesne SAD-om, u cijelu se priču uključila i hakerska grupa Anonymous.

Martina Čizmić | 31.05.2020. / 13:45

Anonymous (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Hakerska skupina Anonymous, objavila je svojevrstan rat policiji u Minneapolisu te se tako pridružila prosvjedima koji haraju SAD-om.

Slika nije dostupna Prosvjedi u SAD-u ne jenjavaju: U neredima ima ozlijeđenih i među policijom i među prosvjednicima

Na svom su Twitteru objavili kako policija koja bi trebala štiti ljude, to ne radi.

 Ljudima je dosta korupcije i nasilja od organizacije koja im obećava da će ih čuvati, ističu u svom videu naslovljenom "Anonymousova poruka za američko proljeće".

Policiju nazivaju "mehanizmom koji elite koriste kako bi nastavile svoj globalni sustav opresije, a svijet se napokon budi i to shvaća".

Nakon što je video objavljen, brojni korisnici objavili su kako su internetske stranice grada i policije Minneapolisa nedostupne te postavili pitanje jesu li pripadnici Anonymousa odgovorni za to.

Iako Anonymousi nisu direktno potvrdili ili opovrgnuli te informacije, njihov "službeni" profil na Twitteru retvitali su cijeli niz objava koje to sugeriraju.

 

 

 U međuvremenu su pak objavili poveznice na neke dokumente za koje tvrde da navodno dokazuju kako je upravo američki predsjednik Donald Trump povezan s Jefferyjem Epsteinom te da je on navodno odgovoran za Epsteinovu smrt. U dokumentima koji su objavljeni navodno se spominje i britanski princ Andrew koji je već ranije bio povezivan s Epsteinom te se zbog cijelog skandala povukao iz javnosti.  

 

 

Tko zna što će do kraja "američkog proljeća" Anonymousi još iskopati i objaviti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti