Hoćemo li ovakve sjajne interaktivne putokaze uskoro moći vidjeti i kod nas?

Implementacija informacijskih tehnologija u stvarni svijet je nešto što iz dana u dan doživljava sve veću primjenu, ovi interaktivni putokazi su svakako jedan od zanimljivjiih projekata.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 17.11.2014. / 08:12

Hoćemo li ovakve sjajne interaktivne putokaze uskoro moći vidjeti i kod nas?

Implementacija informacijskih tehnologija u stvarni svijet je nešto što iz dana u dan doživljava sve veću primjenu, ovi interaktivni putokazi su svakako jedan od zanimljivjiih projekata.

Iza koncepta nazvanog Points Sign stoji tvrtka Breakfast NY koja je osmislila doista sjajan način kako spojiti moderne tehnologije i stvarni svijet, odnosno kako putnicima i brojnim turistima u svjetskim metropolama olakšati snalaženje na jednoj od destinacija koju su odlučili posjetiti. Naravno, moderni nomadi koji krstare svijetom na putovanja ne odlaze nepripremljeni, naoružani su svim mogućim informacijama o mjestu koje posjećuju, sa sobom „vuku“  svoje laptope, tablete, pametne telefone, teško da će se izgubiti uz svu silu interaktivnih navigacijskih karata, ali ovakvi putokazi će, bez obzira na sve navedeno sasvim sigurno naći svoju primjenu u brojnim gradovima i turističkim destinacijama na globalnom nivou.

Klasični putokazi koji vas upozoravaju i navode što posjetiti, koliko ste udaljeni od, primjerice, neke kulturne znamenitosti ili sportske arene ionako već postoje, ali kako živimo u vremenima kada je sve „brzo i u pokretu“, tako je ekipa iz Breakfast NY došla na ideju osmisliti novi način „navođenja“. Points Sign je svojevrsni hibrid između klasičnog putokaza, računala, statične „stanice“ društvenih mreža i još koječega, koji će vam ponuditi na vrlo atraktivan način brojne informacije o mjestu na kojem se trenutačno nalazite, odnosno „točkama“ koje su u vašoj blizini, a zaslužuju vašu pažnju i isplati ih se posjetiti. Zapravo, na jednom mjestu ćete pronaći sve relevantne informacije, bez potrebe da sami istražujete što je u vašoj blizini i kamo krenuti.

Rotirajuća „rebra“ putokaza će vam pokazati smjer, dok se na LED panelima prikazuju informacije o restoranima, muzejima, igraonicama, trgovinama, bankama i slično... Ovisno o dobu dana mijenjati će se informacije o točkama interesa i događanjima, prezentirati će vam najpopularnije objave se društvenih mreža a koje su u vezi s vašim trenutačnim odredištem, tu su sportski rezultati, vremenska prognoza, raspored vožnje autobusa, tramvaja, vlakova, podzemne željeznice... Sjajan način da se na jednom mjestu u stvarnom svijetu skupe sve potrebne informacije za snalaženje „u vremenu i prostoru“, pogotovo ako ste prvi puta u nekom gradu... 

Izvor TrendHunter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti