Honor predstavio seriju 20, ali o suradnji s Googleom šuti

Iako je Honor predstavio nove pametne telefone serije 20 u Londonu, za sad nije poznato kad će se oni naći u prodaji.

Martina Čizmić | 21.05.2019. / 16:00

Honor 20 Pro Moschino (Foto: Zimo)

U sjeni Googleove odluke o ukidanju pristupa svojim servisima za Huawei (a onda posljedično i za Honor), u Londonu je predstavljena nova serija Honorovih pametnih telefona.

Po prvi je put Honor odlučio svjetsku premijeru održati van Kine i to za dva pametna telefona iz serije 20. Kako su istaknuli i prije samog događanja, Honor serija 20 dolazi s četiri stražnje kamere, a poboljšanja koja su ostvarena kroz nove inačice hardvera i softvera pružaju još bolje iskustvo fotografije.

Tijekom cijelog predstavljanja predsjednik Honora, George Zhao, izbjegavao je davati bilo kakve informacije koje bi bile vezane uz suradnju s Googleom. Tako novinari iz cijelog svijeta nisu saznali koji će operativni sustav pokretati novu Honor 20 seriju kao ni kad će se ona naći u prodaji.

No, zato je Zhao istaknuo sve “adute” nove Honorove serije pametnih telefona, namijenjene prije svega onima koji uživaju fotografirati i žele u jednom uređaju imati nekoliko “kamera”.

Flagship Quad kameru predvodi glavna kamera Sony IMX586 od 48 megapiksela s naprednim AI Ultra Clarity i AIS Super Night načinom rada za jasnije fotografije. Quad kamera je također opremljena 16MP Super Wide Angle širokokutnom kamerom, 8MP telefoto kamerom i 2MP makro kamerom koje korisnicima omogućuju snimanje širokih pejzaža i udaljenih objekata uz optičku stabilizaciju slike (OIS).

Honor 20 Pro Moschino (Foto: Zimo)

Honor 20 serija ima AIS Super Night način rada koji se brine za jasne fotografije i u uvjetima slabog osvjetljenja, ali i najveći otvor blende u industriji od F1.4. Zahvaljujući ovim mogućnostima i umjetnoj inteligenciji, Honor 20 Pro dobio je visoke ocjene DxOMarka od 111.

AI Quad kamera od 48 megapiksela korisnicima omogućava izuzetno jasne dnevne fotografije, posebno s uključenim AI Ultra Clarity modom, dok Dual-NPU i Dual-ISP 7nm Kirin 980 AI čipset, stvaraju jednu „Super 48MP fotografiju“. Tu je i 16MP Super Wide Angle kamera sa širokim vidnim kutom od čak 117 stupnjeva te optička stabilizacija slike (OIS) kod koje sitni žiroskopski senzori otkrivaju kada je kamera u pokretu te prilagođavaju leće u kamerama.

Makro objektiv od 2 megapiksela korisnicima daje mogućnost snimanja izuzetno detaljnih fotografija na udaljenosti od samo četiri centimetra uz mogućnost zumiranja objekta s 3X optičkim zumom, 5X hibridnim zumom i 30X digitalnim zumom.

Serija Honor 20 dolazi sa 6,26-inčnim All-View zaslonom s omjerom zaslona i kućišta od 91,6 posto, dok se prednja kamera skriva u “rupici” od samo 4,5 milimetara.

Za razliku od drugih uređaja kod kojih je senzor otiska prsta smješten na stražnjoj strani ili ispod ekrana, kod Honor 20 serije on se nalazi na desnoj strani aluminijskog okvira kako bi prsti bili u prirodnom položaju prilikom uzimanja telefona u ruku. Dugotrajni pritisak na senzor ujedno aktivira virtualnog asistenta. Baterija od 4000 mAh omogućuje cjelodnevno korištenje bez prekida, a uz Honorov punjač moguće je bateriju napuniti do 50 posto u samo pola sata. Kako bi uređaj održao svoje optimalne performanse, Honor 20 Pro koristi novo rješenje za učinkovito rasipanje topline – grafensku tehnologiju hlađenja.

Honor 20 (Foto: Zimo)

Za gamere je osigurana podrška za 25 najpopularnijih mobilnih igara, a tehnologija GPU Turbo 3.0 trebala bi osigurati igranje bez bilo kakvih zastajkivanja ili zadrške. Honor je nastavio i svoju suradnju s Fortniteom pa će tako kupci Honor serije 20 moći preuzeti poseban “skin” za svoj lik u Fortniteu.

Zhao je posebno istaknuo Virtual 9.1 Surround Sound kojeg pokreće Histen 6.0 koji podržava sve vrste žičanih i bežičnih slušalica te ima ugrađeni dvostruki mikrofon s redukcijom šuma – sustav prilagođen specifičnim potrebama tehnofila i audiofila.

Već poslovično, Honor 20 serija ima zanimljiv vanjski dizajn. Tako stražnjom stranom dominira višedimenzionalna, dinamička holografska staklena pozadina kreirana pomoću Honorove Triple 3D Mesh tehnologije. Ovisno o kutu pod kojim pada svjetlo, mijenja se i boja uređaja.

Pametni telefoni Honor 20 serije dostupni su u bojama: Phantom Black (kombinaciji crne i ljubičaste) i Phantom Blue (kombinaciji plave i zelene) kod modela Honor 20 PRO te Midnight Black, Sapphire Blue i Icelandic White kod modela Honor 20.

Pametni telefon Honor 20 biti će moguće kupiti po cijeni od 499 eura (3700 kuna), dok će se Honor 20 Pro prodavati po cijeni od 599 eura (oko 4500 kuna), no za sad nije poznato kad će se uređaji naći u prodaji niti kad bismo ih mogli vidjeti u Hrvatskoj.

Treba još istaknuti i Honor 20 lite, nešto slabiji uređaj koji je prije svega namijenjen mladim korisnicima. Dolazi s tri kamere na stražnjoj strani i 24 megapikselnom selfie kamerom, 4 GB RAM-a te do 128 GB prostora za pohranu, a moći će se kupiti po cijeni od 299 eura (oko 2200 kuna) 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti